Notícies
24 de novembre del 2014
Nova campanya de donació de sang aquest dimarts a Altafulla
La cita tindrà lloc de les 18h a les 21h al Centre de Salut
El Centre de Salut d’Altafulla tornarà a ser l’escenari per tercera vegada aquest 2014 d’una nova donació de sang. Són al voltant d’una trentena les persones que acostumen a participar en aquest tipus d’iniciatives al municipi. Segons el responsable del Banc de Sang i Teixits a Altafulla, Juan Álvarez, una “bona xifra” que cal, però, continuar incrementant o, com a mínim, mantenint. La cita tindrà lloc de 6 de la tarda a 9 del vespre.

En aquest sentit, Álvarez ha recordat que s’han de garantir les 1.000 donacions diàries que es requereixen perquè tothom disposi de sang quan la necessita. A hores d’ara, a les comarques de Tarragona té reserves per a 9 dies, una situació que es considera ‘normal’.

Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Cal tenir aquest pes mínim perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants, de 450 ml.
Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos.
A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació.
Juan Álvarez, responsable del Banc a Altafulla
Juan Álvarez, responsable del Banc a Altafulla
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla