Notícies
Foto: Hort de la Sínia
24 de novembre del 2014
L’Hort de la Sínia d’Altafulla, finalista a la Millor Emprenedoria dels II Premis de Turisme Responsable de Catalunya
El guardó, impulsat per la Xarxa de Turisme Responsable i la revista Descobrir, reconeix l’Espai del Benestar
L’Hort de la Sínia d’Altafulla ha estat escollit finalista a la Millor Emprenedoria en la segona edició dels Premis de Turisme Responsable de Catalunya, que impulsa la Xarxa de Turisme Responsable (ICRT Barcelona) i la revista Descobrir.

L’objectiu d’aquests guardons és distingir aquelles iniciatives turístiques que beneficien la comunitat local i el medi ambient; i en el cas de la iniciativa altafullenca han reconegut l’anomenat ‘Espai del Benestar’. Una zona per gaudir enmig de la natura de massatges terapèutics i tractaments facials i corporals elaborats amb plantes medicinals i aromateràpia; de banys aromàtics amb plantes medicinals per gaudir de les seves propietats, de banys de fang per experimentar els beneficis d’aquest element natural; de pediluvis o banys de peus, a diferents temperatures, amb plantes aromàtiques; d’un camí sensorial per estimular les sensacions als peus; i de sauna per sentir el benestar d’una bona sudació. El responsable, Joan Vives, ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio que el jurat ha valorat, principalment, la innovació, la creativitat, la combinació d’activitats educatives, lúdiques i terapèutiques, i els criteris ecològics que s’han aplicat en el projecte.
L’entitat també ha estat nominat en la categoria de Millor Experiència a l’Aire Lliure.

Els premis es van lliurar el passat dijous al Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona. El guanyador a la Millor Emprenedoria va ser l’Alberg Twentytú, el primer edifici d’ús hoteler de la ciutat de Barcelona que ha obtingut la màxima qualificació en eficiència energètica (A) i ja s’ha convertit en una icona dels albergs de luxe de nova generació.

Els guardons també van reconèixer la Millor Experiència a l’Aire Lliure, la Millor Contribució a la Qualitat de Vida de la Comunitat, i la Millor Iniciativa d’Estimulació de l’Economia Rural. El premi al Millor Esdeveniment Responsable no es va lliurar perquè aquesta categoria ha quedat deserta. El jurat va considerar que l’empresa nominada no complia les dimensions que es consideren necessàries.
Joan Vives, responsable de l'Hort de la Sínia
Joan Vives, responsable de l'Hort de la Sínia
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'Las niñas bien'
17 de gener a les 20:00h. a la Sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Lectures Rebels. Grup de Lectura Feminista
20 de gener de les 18:00h. a les 20:00h.
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de les 9:30h. a les 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
9a Marxa dels Castells del Baix Gaià
26 de gener a les 08:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla