Notícies
24 de novembre del 2014
Les Jornades de Nutrició de l’escola La Portalada d’Altafulla detecten alguns casos d’obesitat infantil
Tot i que el percentatge és molt baix, l’encarregada d’impartir els tallers, Susanna Domingo, explica que cal treballar des de la prevenció
L’escola La Portalada d’Altafulla acull per cinquè any consecutiu la Jornades de Nutrició que el centre impulsa de forma conjunta amb el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona. Les sessions, a banda d’anar encaminades a ensenyar als més petits a comprar i a tenir una dieta saludable, també permeten als professionals detectar casos de malnutrició al municipi.

La farmacèutica Susanna Domingo, encarregada d’impartir els diferents tallers, ha explicat que a partir de les enquestes d’avaluació que es realitzen als alumnes prèviament i després de realitzar les activitats, i mitjançant la valoració dels seus hàbits a l’hora d’esmorzar i berenar, s’han observat alguns casos d’obesitat infantil entre els escolars. Una situació que, segons Domingo, acostuma a anar directament relacionada amb fer poc esport.

Tot i que el percentatge és molt baix, Susanna Domingo, ha explicat que cal treballar des de la prevenció. L’objectiu és ajudar-los a adquirir conceptes bàsics d'alimentació saludable, i incrementar el temps que aquests dediquen a l'activitat física.

Aquest mes de novembre ja s’han impartit els tallers de Nutrició i d’Esmorzars Saludables. Queden pendents, els referents a Nutrietiquetatge, destinats als alumnes de 6è. Es tracta d’aprendre a llegir i a interpretar les etiquetes dels productes, i evitar la publicitat enganyosa. Les sessions tindran lloc aquest dimarts i el dijous a les 9 del matí.

També des de la Generalitat es treballa en aquesta línia. El govern Català ha destinat enguany 474.824 euros a la convocatòria 2014 d'ajuts per a la promoció i el subministrament de fruites a l'alumnat de centres escolars del curs 2014-2015.
Aquestes ajudes s'inscriuen en el marc del Pla de consum de fruita, que es va posar en marxa el curs 2009-2010, i que té com a objectiu contribuir a promoure els hàbits alimentaris saludables entre la població infantil, associar-los a la dieta mediterrània, i reduir els nivells d'obesitat infantil.
Susanna Domingo, responsable dels tallers
Susanna Domingo, responsable dels tallers
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'Las niñas bien'
17 de gener a les 20:00h. a la Sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Lectures Rebels. Grup de Lectura Feminista
20 de gener de les 18:00h. a les 20:00h.
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de les 9:30h. a les 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
9a Marxa dels Castells del Baix Gaià
26 de gener a les 08:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla