Notícies
24 de novembre del 2014
La concentració de treballadors de Correus convocada per aquest dimarts no afectarà el servei de l’oficina d’Altafulla
Els sindicats convocaran una vaga general els dies 22 i 23 de desembre per denunciar les retallades salarials, la pèrdua de drets i la reducció de llocs de treball
El conflicte generat al voltant de la direcció de Correus pel que fa a la negociació del conveni col·lectiu continua a l’ordre del dia. Els sindicats de treballadors han convocat una concentració per aquest dimarts 25 de novembre a les 2 del migdia davant de la Delegació d’Hisenda a Tarragona i de les portes de l’Ajuntament d’El Vendrell. Denuncien que la proposta de la direcció de Correus es limita a una bateria de retallades salarials, de pèrdua de drets i de reducció de llocs de treball. Exigeixen també la creació de comissions estatals i per zones per a la negociació dels reajustaments de plantilles que s’estan produint.

A Altafulla el servei no es veurà afectat. L’oficina tècnica del municipi disposa d’una persona i mitja destinada a l’atenció al públic i de dos carters; a banda de dues persones més que pertanyen al servei rural d’El Catllar. En principi, tots ells desenvoluparan la seva jornada laboral amb normalitat.

Un dels empleats, Rafa Sánchez, ha explicat a aquesta casa que els sindicats els van informar de la situació ara fa uns dies. Ens explica quines són les persones que vol establir la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), entre les quals en destaca la reducció de contractacions en 10.000 persones arreu de l’Estat.

La d’aquest dimarts es tracta d’una iniciativa que han posat en marxa els sindicats arreu del territori. Aquest mateix dia també es desenvolupa a Teruel, i ha fet parada o en farà a d’altres indrets com Tenerife, Sevilla, Santander, León, Segovia, Balears, Girona, València, o Barcelona. El proper dia 27 a Madrid hi ha prevista també la que han batejat com a ‘Gran caravana postal’.
En cas que aquestes mesures reivindicatives no obtinguin resultats immediats, els sindicats convocaran una vaga a nivell estatal per als dies 22 i 23 de desembre. L’aturada afectarà totes les activitats desenvolupades pels treballadors de la Societat Estatal de Correus i Telègrafs.
Rafa Sánchez, treballador de Correus a Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'Las niñas bien'
17 de gener a les 20:00h. a la Sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Lectures Rebels. Grup de Lectura Feminista
20 de gener de les 18:00h. a les 20:00h.
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de les 9:30h. a les 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
9a Marxa dels Castells del Baix Gaià
26 de gener a les 08:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla