Notícies
01 de desembre del 2015
Altafulla s’adhereix al conveni de suport als ens municipals en matèria d’implantació electrònica
El Ple de l’Ajuntament ha ajornat aquest dilluns el punt de l’ordre del dia referent a l’ocupació de la via pública amb taules, cadires, i terrasses
La sessió plenària de l’Ajuntament d’Altafulla d’aquest dilluns 30 de novembre ha estat una sessió de tràmit que, més enllà de donar compte de diferents qüestions ja aprovades, s’ha centrat principalment en l’aprovació, per unanimitat, de la moció relativa al subministrament de la informació corresponent als terrenys afectats per la reforma de la Llei Hipotecària. L’alcalde, Fèlix Alonso, ha explicat que es tracta d’una modificació pròpia del cadastre, que fa referència a una rebaixa en aquelles zones urbanes que no estiguin desenvolupades, que passaran a pagar com si es tractessin de finques rústiques. La modificació no variarà la qualificació urbanística, sinó la quantitat econòmica. El batlle ha demanat tranquil·litat a la ciutadania.

La rebaixa, de moment, no afectarà el pressupost de l’exercici 2016, i caldrà estudiar si podria afectar al corresponent a l’any 2017. En referència a aquesta Llei Hipotecària, Alonso ha explicat que és d’obligat compliment i que afectarà els grans propietaris.

Un altre dels punts principals de l’ordre del dia ha estat l’adhesió al conveni marc establert pel Consell Comarcal del Tarragonès i la Diputació de Tarragona de suport als ens municipals en matèria d’implantació electrònica. Una aprovació que, segons l’alcalde, es traduirà en un “guany per la ciutadania” ja que permetrà realitzar molts tràmits per internet. També ha volgut destacar la feina que suposarà aquesta reconversió per un poble petit de les dimensions d’Altafulla.

Aquest procés de digitalització ja està en marxa. De fet, el batlle ja ha avançat que el personal administratiu ja ha començat els cursets pertinents. La reconversió serà molt positiva també de cara a la nova llei de transparència. El regidor responsable de l’àrea econòmica, Jordi Molinera, ha explicat la nova vessant pública que tindran ara les àrees d’hisenda amb la implantació a partir de l’1 de gener de la nova normativa.

Més enllà d’aquestes aprovacions, el que havia de ser el punt central de l’ordre del dia ha quedat ajornat fins el 22 de desembre a les 4 de la tarda, quan se celebrarà el Ple extraordinari del Pressupost Municipal de l’Ajuntament d’Altafulla per a l’exercici 2016. És la que feia referència a l’ocupació de la via pública amb taules, cadires, i terrasses.

Així ho va decidir la Junta de Portaveus amb la voluntat d’arribar al major consens possible. La proposta es consensuarà amb l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA). La regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, ha explicat que el passat divendres ja es va reunir amb els propietaris, i aquest dimarts a les 7 de la tarda es tornaran a trobar. La intenció és haver recollit totes les esmenes i suggeriments a mitjans del mes de desembre.

La voluntat, segons ha explicat l’alcalde, Fèlix Alonso, és mantenir la uniformitat i l’harmonia en els espais públics. A la normativa ja existent a la Vila Closa pel que fa a aquesta sintonia estètica, se li sumarà ara una de nova referent a altres zones del municipi com són el Barri Marítim o l’avinguda Marquès de Tamarit.

Tal i com es va comprometre el nou equip de govern, abans d’iniciar la sessió, la regidora de Polítiques de Gènere, Alba Muntadas, ha fet un repàs de les víctimes de violència de gènere des de la darrera sessió plenària. Una xifra que s’eleva a les 22 dones.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, regidor d'Hisenda
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla