Notícies
30 de setembre del 2014
El Tribunal Constitucional admet a tràmit els recursos de l'Estat i suspèn la convocatòria del 9-N i la Llei de consultes
El Parlament presentarà al·legacions i demanarà al TC que aixequi immediatament la suspensió de la llei de consultes
Ho ha fet en un ple extraordinari d'una hora i deu minuts poc després que l'advocat de l'Estat hagi registrat les dues peticions, una celeritat inusual que coincideix amb la reunió expres també del Consell d'Estat aquest diumenge i del consell de ministres de dilluns. Un cop admesos els recursos i suspesos els textos impugnats, al Tribunal li toca ara debatre el fons dels recursos en les properes setmanes.

Davant la resolució del Tribunal Constitucional, La mesa del Parlament ha acordat posar en marxa els serveis jurídics perquè estudiïn i presentin al·legacions a la fulminant resolució del Tribunal Constitucional de suspendre cautelarment la llei de consultes. Ho faran un cop rebin la notificació formal, segons ha avançat la presidenta Núria de Gispert, després de reunir-se la mesa. La presidenta ha dit que els serveis jurídics ja han rebut l'ordre d'estudiar i presentar les al·legacions en el termini que correspongui. Tot i que es podran presentar durant 15 hàbils quan arribi la resolució formal, el Parlament espera poder-ho fer aquesta mateixa setmana.
Igualment, la cambra catalana plantejarà un incident demanant al TC que aixequi immediatament la suspensió de la llei. El Parlament considera que, amb 106 vots a favor de la llei de consultes a la cambra, ha de presentar-se "com a part i ha defensar seves al·legacions" ja que la llei, segons De Gispert, està emparada per la Constitució i l'Estatut.

Entre els raonaments per demanar l'aixecament de la suspensió, que la llei de consultes és una llei general no "ad hoc" i que la seva suspensió provoca "perjudicis i afecta l'interès general".

Tall de veu. Núria de Gispert

El Parlament no entra en la suspensió del 9-N perquè es competència del govern, però De Gispert ha recordat que en el moment de la convocatòria del 9-N, la llei de consultes estava en vigor. Per això, diu, "ara decisió ja és política".
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Del 16 al 22 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de novembre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Taller naturalista amb les tres R
24 de novembre a les 11:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
Dia Mundial contra la violència de gènere
Dilluns 25 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat