Notícies
30 de setembre del 2014
El Tribunal Constitucional admet a tràmit els recursos de l'Estat i suspèn la convocatòria del 9-N i la Llei de consultes
El Parlament presentarà al·legacions i demanarà al TC que aixequi immediatament la suspensió de la llei de consultes
Ho ha fet en un ple extraordinari d'una hora i deu minuts poc després que l'advocat de l'Estat hagi registrat les dues peticions, una celeritat inusual que coincideix amb la reunió expres també del Consell d'Estat aquest diumenge i del consell de ministres de dilluns. Un cop admesos els recursos i suspesos els textos impugnats, al Tribunal li toca ara debatre el fons dels recursos en les properes setmanes.

Davant la resolució del Tribunal Constitucional, La mesa del Parlament ha acordat posar en marxa els serveis jurídics perquè estudiïn i presentin al·legacions a la fulminant resolució del Tribunal Constitucional de suspendre cautelarment la llei de consultes. Ho faran un cop rebin la notificació formal, segons ha avançat la presidenta Núria de Gispert, després de reunir-se la mesa. La presidenta ha dit que els serveis jurídics ja han rebut l'ordre d'estudiar i presentar les al·legacions en el termini que correspongui. Tot i que es podran presentar durant 15 hàbils quan arribi la resolució formal, el Parlament espera poder-ho fer aquesta mateixa setmana.
Igualment, la cambra catalana plantejarà un incident demanant al TC que aixequi immediatament la suspensió de la llei. El Parlament considera que, amb 106 vots a favor de la llei de consultes a la cambra, ha de presentar-se "com a part i ha defensar seves al·legacions" ja que la llei, segons De Gispert, està emparada per la Constitució i l'Estatut.

Entre els raonaments per demanar l'aixecament de la suspensió, que la llei de consultes és una llei general no "ad hoc" i que la seva suspensió provoca "perjudicis i afecta l'interès general".

Tall de veu. Núria de Gispert

El Parlament no entra en la suspensió del 9-N perquè es competència del govern, però De Gispert ha recordat que en el moment de la convocatòria del 9-N, la llei de consultes estava en vigor. Per això, diu, "ara decisió ja és política".
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla