Notícies
02 de desembre del 2015
L'ACA destina 100.000 euros per adequar 30 km de trams de llera del riu Gaià, afectats per la llevantada
Les mesures se centraran en la retirada de la vegetació acumulada, garantint el lliure flux de l’aigua en cas d’avingudes
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinarà 100.000 euros en diverses actuacions encaminades a adequar 33 quilòmetres de llera del riu Gaià i dels seus afluents, que van quedar malmesos arran de l’episodi de llevantada registrat a Catalunya a principis del mes de novembre.

Durant els propers dos mesos, l’ACA treballarà en trams no urbans del riu en els termes municipals de Santa Coloma de Queralt, Pontils, Querol, El Pont d’Armentera, Aiguamúrcia, Vila-rodona i Montferri. Durant la setmana passada es van començar les actuacions a Pontils i a hores d’ara s’estan desenvolupant a Montferri.

Els treballs consistiran en la retirada, de manera selectiva, de la vegetació acumulada a la llera, la retirada d’arbres caiguts o susceptibles de precipitar-se, i la reperfilació morfològica de la llera.

Les actuacions, que seran executades per l’empresa pública Forestal Catalana SA, garantiran el lliure flux de l’aigua i minimitzaran el risc d’afectacions en cas d’avingudes.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla