Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
05 de gener del 2016
L'ANC emplaça JxSí, la CUP, Òmnium i l'AMI a una reunió conjunta per trobar un “acord definitiu”
L’alcalde d’Altafulla diu que “és el moment que Mas faci un pas enrere”, ERC que “cal complir el mandat democràtic del 27-S”, i CiU aposta per les eleccions
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, s’ha mostrat “sorprès” amb la negativa de la CUP d’investir Artur Mas president de la Generalitat. Una sorpresa “agradable” –ha afegit- ja que “la formació ha complert amb la seva paraula, i en política s’agraeix la gent coherent”. En aquest context, Alonso ha insistit que “ara és el moment que Mas ha de fer un pas enrere perquè JxSí tingui el suport de la CUP”. Fins i tot, s’ha atrevit a afirmar que “en funció de quin fos el candidat alternatiu, Catalunya Sí Que Es Pot s’ho miraria amb uns altres ulls”.

El batlle altafullenc ha lamentat que “el procés que va néixer per sobre dels personalismes, s’hagi traduït en la disjuntiva del senyor Artur Mas o no”. La consecució d’un referèndum continua sent el punt de mira de l’alcalde d’Altafulla i ara també diputat al Congrés.

Per la seva banda, el número ú d’ERC Altafulla, Jordi Molinera, s’ha mostrat “desil·lusionat” amb la negativa de la CUP. Des de la secció local esperaven que a l’hora de prendre la decisió tinguessin en compte que “només estem parlant d’un període de 18 mesos”, i han lamentat també que no es compleixi la promesa que “ningú seria un obstacle en el procés cap a la nova República Catalana”. Sigui com sigui, però, Molinera ha insistit en què ERC “sempre té la mà estesa”, que encara disposen d’uns dies, i que des de la secció local esperen “poder contribuir molt modestament en trobar una solució a aquest escenari”. En aquest sentit, esperen també que “tots els sectors puguin contribuir en fer de Catalunya un país nou i millor”.

Molinera ha recordat que “el 27-S se’ls va atorgar un mandat democràtic amb una majoria de 72 diputats que volien una nova república per Catalunya, que cal posar en pràctica”.

El número ú de CiU a Altafulla, Pere Gomés, ha valorat “negativament” la decisió de la CUP de no investir Artur Mas. Ha lamentat “el temps perdut i els esforços de JxSí en la negociació que no han estat respostos per la part més radical de la CUP”. En aquest sentit, considera que “no haurien d’haver arribat tan lluny, i que amb la primera negativa de la CUP ja haurien d’haver anat a unes noves eleccions”, per les quals aposta “claríssimament”. En aquests nou comicis parla de “la reedició de JxSí i de la unitat de l’independentisme per sortir encara més reforçats”.

La territorial d’Altafulla de l’ANC ja expressava aquest dilluns als micròfons d’Altafulla Ràdio la seva “decepció” davant de la manca d’acord entre ambdues formacions. Aquest dimarts, l’ANC ha emplaçat JxSí, la CUP, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), a una reunió conjunta que serveixi per trobar l’acord “definitiu” que permeti la investidura i la formació d’un govern.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, número ú d'ERC
Pere Gomés, número ú de CiU
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla