Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
28 de novembre del 2014
Cap de setmana passat per aigua a Altafulla
La pluja acumulada en les darreres 24 hores ha estat de 17,7 litres per metres quadrat
Els vents humits de component est i sud continuaran portant possibilitats de pluges al Baix Gaià, com a mínim fins diumenge. Les precipitacions, que poden ser puntualment molt fortes, tindran el seu repunt màxim el dissabte a partir del migdia. Tot i així, durant tot l'episodi, de divendres a dilluns, la possibilitat de grans ruixats serà present.

En les últimes 24 hores, segons dades facilitades per l’Observador Meteorològic Tamarit-Hort de la Sínia, la pluja acumulada a Altafulla ha estat de 17,7 litres per metres quadrat. El dia anterior les precipitacions ja van rondar els 15 litres per metre quadrat.

Pel que fa a les temperatures, han caigut lleugerament. La màxima s’ha situat en els 17,4ºC, respecte els 19,2ºC del dia anterior; i la mínima, en els 9,4ºC, davant dels 13,6ºC del dimecres. Tot i això, aquest divendres a les 7 del matí els termòmetres marcaven 17ºC, més de quatre graus per sobre que el dijous.

La mar també continuarà molt alterada amb onades de fins a dos metres i mig el diumenge. La presència d'aquesta depressió de component marítim no es podrà donar com a desfeta del tot, com a mínim, fins ben entrada la setmana vinent, on els vents secs de component nord foragitaran les pluges, però aportaran temperatures mínimes un pèl més baixes durant les nits.

Davant d’aquestes previsions, Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya, l’Inuncat. El responsable, Sergi Salgado, ha explicat que el fet de tenir constància de la situació permetrà treballar preventivament per minimitzar el número d’incidències.
Sergi Delgado ha demanat molta precaució, i ha insistit que les incidències afectaran principalment el front litoral, i les seves platges i passejos marítims.

La platja d’Altafulla acostuma a ser per aquestes dates una de les principals víctimes d’aquestes llevantades al nostre territori. Una problemàtica que l’Ajuntament ha tractat en diverses ocasions amb responsables de la Direcció General de Costes de la Generalitat per posar-hi solució. Ara, l’alcalde, Fèlix Alonso, torna a demanar precaució, especialment als veïns i veïnes de Baix a Mar, la zona que es veu més afectada en aquests casos. Ha demanat fer cas de les instruccions de la Policia Local.

Entre aquest dijous a la tarda i la matinada d'aquest divendres el telèfon 112 ha rebut 94 trucades per incidències provocades per les pluges.
Sergi Delgado, responsable de Protecció Civil
Sergi Delgado, responsable de Protecció Civil
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla