Notícies
27 de gener del 2016
El Banc de Sang i la regidoria de Salut impulsen un bustiatge porta a porta per informar de la nova campanya de donació
La convocatòria té lloc aquest dijous de 18h a 21h al Centre de Salut
El Banc de Sang i Teixits ha repartit casa per casa, amb la col·laboració de la regidoria de Salut de l’Ajuntament d’Altafulla, els fulletons informatius de la nova campanya de donació de sang, que té lloc aquest dijous, de 6 de la tarda a 9 del vespre al Centre de Salut.

Una campanya porta a porta que s’impulsa amb la voluntat de traduir-se en un major nombre de donacions. I és que la passada edició del mes de juliol va registrar unes xifres molt baixes. Només 17 persones van sumar-se a la convocatòria, mentre que un municipi de les característiques d’Altafulla hauria de recollir una xifra de donacions que girés al voltant de les 45 persones. El representant del Banc de Sang al municipi, Juan Álvarez, ha tornat a fer una crida a la participació, i ha insistit que “la sang és una necessitat de tots”.

Les persones que participen en aquest tipus d’iniciatives al municipi són persones fixes de mitjana edat. En aquest sentit, Álvarez ha explicat que la participació s’ha quedat “estancada”, i que “des de les regidories caldria impulsar xerrades i activitats informatives als centres educatius, i entre el professorat”. També ha animat els esportistes a participar-hi.

Les reserves s’han incrementat per a tres dies més en la darrera setmana. A hores d’ara, s’eleven als 11 dies, una quantitat que es considera normal. Per grups sanguinis, les reserves d’A+ són per a 10 dies (normal); les d’A-, de 7 dies (baix); les d’0+, de 12 dies (normal); les de 0-, de 8 dies (normal); les de B+, de 12 dies (normal); les de B-, de 4 dies (baix); les d’AB+, de 12 dies (normal); i les d’AB-, de 6 dies (normal).

Malgrat aquest lleuger increment, seguir augmentant aquestes reserves és de vital importància per donar resposta a les persones que necessiten sang.
Juan Álvarez, responsable del Banc de Sang a Altafulla
Juan Álvarez, responsable del Banc de Sang a Altafulla
Social
Et recomanem
Fira de Nadal d’Altafulla
6, 7 i 8 de desembre a la plaça de l'Església
Programa sencer a www.altafulla.cat
Concert d'AltafuJazz amb Jeremy Powell i Lluís Capdevila
7 de desembre a les 20:30h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz i Ajuntament d'Altafulla
Contacontes: En Pepitu va a viure a la biblioteca per Nadal
19 de desembre a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Visites al Castell d'Altafulla
Cada primer dimarts i últim dissabte de mes
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla