Notícies
Foto: Altafulla Bloc
05 de febrer del 2016
El pregó de Sa Majestat Carnestoltes dóna la benvinguda al Carnaval d’Altafulla
El programa es reprendrà aquest dissabte a les 21h a la plaça La Portalada amb la gran rua de disfresses. Enguany hi prendran part tres comparses i quatre carrosses
Desenfrenament i disbauxa. Aquests han estat els dos consells que Sa Majestat Carnestoltes ha donat a la ciutadania per gaudir aquests dies del Carnaval a Altafulla. La corrupció, la classe política, i la independència són alguns dels temes que han centrat el seu discurs. Des del balcó de l’Ajuntament, la reina de la festivitat tampoc ha deixat impune el municipi. Ha criticat les dunes de la platja, els ressalts de Marquès de Tamarit, la nova màquina escombradora, i els pressupostos i la partida que es preveu dedicar al futur bulevard del carrer Via Augusta. A l’alcalde li ha recordat que “no es pot estar a missa i repicar”, i ha avisat que durant aquests dies de gresca aneu amb compte amb els paparazzis, fent referència al col·lectiu Altafulla Bloc.

La comitiva, acompanyada de la batucada Engrescats, els Gegants d’Altafulla, i dos xanquers, ha sortit des del Casal La Violeta fins a la plaça del Pou, on ha tingut lloc el tradicional tast de truites. Entre els assistents, se n’han repartit un centenar.

Un cop celebrat el Dijous Gras, el programa no es reprendrà fins demà dissabte amb la tradicional rua de nit, que en aquesta edició s’avança una hora, des de la plaça de La Portalada, fins a La Violeta. La jornada la culminarà el tradicional ball de Carnaval amb la Discoteca Mòbil Más&Más, i el punxadiscos Dj Nacho.

La rua del diumenge es mantindrà a dos quarts de 6 de la tarda, amb sortida des de la plaça de La Portalada i arribada a la plaça del Pou, on tindrà lloc la Guerra de Confeti. Enguany serà la companyia Confeti Express qui amenitzi la festa amb música, bombolles, i globus gegants.

En aquesta edició hi prendran part tres comparses i quatre carrosses, una més que l’any passat. Tot i això, la regidora ha reconegut que es tracta d’una de les festes que fa anys que està en “davallada” a la vila, però confia en el seu potencial i en el gran teixit associatiu del qual disposa.

Una de les causes d’aquesta baixa participació podria ser la coincidència de dates amb altres carnavals més potents de municipis veïns. L’any passat ja es va proposar en la Comissió de Festes traslladar la festivitat a un altre cap de setmana, però finalment es va desestimar. Alba Muntadas, però, continua sense descartar aquesta possibilitat, sempre que les colles participants així ho demanin.
Cada carrossa participant rebrà una subvenció de 400 euros, mentre que cada comparsa en rebrà 200 euros.

El punt i final a la festivitat el posarà el seguici del Dimecres de Cendra, acompanyat dels diables grans i petits, amb una lectura del testament a càrrec de Llucifer, i amb la tradicional sardinada popular.
Alba Muntadas, regidora de Festes
Alba Muntadas, regidora de Festes
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla