Notícies
08 de febrer del 2016
Unió de Pagesos reclama més vigilància i controls contra els robatoris a les explotacions agràries del Baix Gaià
El sindicat ha explicat que “la reposició dels objectes sostrets tenen un cost molt més elevat que la instal·lació en sí”
Unió de Pagesos ha demanat un augment d’efectius i de vigilància per evitar els robatoris a les explotacions agràries del Camp de Tarragona en una reunió amb el delegat del Govern català a la demarcació, Òscar Peris, i representants dels Mossos d’Esquadra. La trobada ha estat motivada per la constància que el sindicat té d’un augment d’aquest tipus de robatoris, sobretot a la vall del Francolí, en els últims mesos. Uns actes delictius que, segons ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio Jaume Ferrando, membre de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos, “es repeteixen de manera periòdica i els municipis del Baix Gaià no se’n salven”.

En aquest sentit, Unió de Pagesos ha traslladat als Mossos d’Esquadra el clima de malestar que hi ha entre la pagesia com a conseqüència de l’increment de robatoris al defora. “Des d’eines de treball a aixetes de reg de coure, cables elèctrics, bombes d’aigua o transformadors”, ha dit el sindicat. Per aquest motiu els pagesos han explicat que “la reposició d’un sistema de reg en el cas del robatori d’una aixeta o de canonades té un cost molt més elevat que el mateix objecte robat, i suposa un perjudici important per al pagès”, ja que impedeix que desenvolupi les seves activitats habituals.

D’altra banda, el sindicat ha aprofitat la reunió per exposar altres qüestions, com per exemple diferents casos de problemes de mobilitat. Unió de Pagesos ha explicat que en alguns casos s’han de desplaçar amb tractors per vies que suposen molt més temps que una autovia. Una alternativa que, segons els agricultors, quan l’utilitzen es troben “amb traves per part dels agents de l’autoritat a causa de les dimensions dels vehicles”.
Jaume Ferrando, Unió de Pagesos
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla