Notícies
22 de febrer del 2016
El rector de la Parròquia d’Altafulla, Mossèn Jaume Gené, escollit pel Papa Francesc com un dels Missioners de la Misericòrdia
La seva tasca passarà per “predicar, per celebrar el perdó i la reconciliació, i per obrir les portes de l’Església”
El rector de la parròquia d’Altafulla i del Seminari Menor de Tarragona, Mossèn Jaume Gené, ha estat un dels escollits per ser Missioner de la Misericòrdia en aquest Any Jubileu. El Papa Francesc ha nomenat més d’un miler de sacerdots i religiosos de tot el món, dels quals una dotzena són espanyols, i dos, tarragonins. A Mossèn Jaume Gené també l’acompanyarà el rector de les parròquies de Riudoms i de Vinyols i els Arcs i delegat diocesà de la pastoral de la joventut i de les vocacions, Mossèn Josep Mateu.

En un principi eren els mateixos missioners els que s’havien d’oferir. Donat el baix nombre d’ofertes, però, des de Roma es va proposar un llistat de noms, que l’Arquebisbat de Tarragona va corroborar, entre els quals hi figurava el de Mossèn Jaume Gené. Una elecció que va rebre amb sorpresa, i que afronta amb “molta il·lusió”. Ha titllat de “preciosa” l’experiència de “portar l’Església al cor del món i dels més necessitats”.

Mossèn Jaume Gené ha explicat que l’Any Jubileu de la Misericòrdia “pretén que no es quedi en l’elit, sinó que arribi al poble”. La seva tasca passarà per “predicar, per celebrar el perdó i la reconciliació, i per obrir les portes de l’Església”. En aquest sentit, ha parlat de la importància de “distingir la burocràcia, de la fe de l’Església. Aquesta darrera no la podem canviar, però la burocràcia sí que es pot modificar. El Sant Pare ja ha impulsat moltes accions per tornar-li el rostre de poble”.

L’agenda del rector d’Altafulla se centrarà en els propers mesos en les conferències quaresmals, que giraran entorn de la Misericòrdia, i en les 24 hores pel Senyor. A Altafulla, la celebració també farà acte de presència. Per la Festa Major Petita de Sant Antoni i per la Festa Major de Sant Martí està prevista la presència de Mossèn Josep Mateu, i l’arribada de la Creu Jubilar. També es preveu l’organització d’actes entorn de l’Any Jubileu.

Ara fa uns dies, el Sant Pare es va reunir amb els escollits a l’Aula Pau VI. La trobada va coincidir amb la celebració a la Basílica de Sant Pere de la missa que donava el tret de sortida a la Quaresma.
Jaume Gené, rector d'Altafulla
Jaume Gené, rector d'Altafulla
Jaume Gené, rector d'Altafulla
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla