Notícies
22 de febrer del 2016
El rector de la Parròquia d’Altafulla, Mossèn Jaume Gené, escollit pel Papa Francesc com un dels Missioners de la Misericòrdia
La seva tasca passarà per “predicar, per celebrar el perdó i la reconciliació, i per obrir les portes de l’Església”
El rector de la parròquia d’Altafulla i del Seminari Menor de Tarragona, Mossèn Jaume Gené, ha estat un dels escollits per ser Missioner de la Misericòrdia en aquest Any Jubileu. El Papa Francesc ha nomenat més d’un miler de sacerdots i religiosos de tot el món, dels quals una dotzena són espanyols, i dos, tarragonins. A Mossèn Jaume Gené també l’acompanyarà el rector de les parròquies de Riudoms i de Vinyols i els Arcs i delegat diocesà de la pastoral de la joventut i de les vocacions, Mossèn Josep Mateu.

En un principi eren els mateixos missioners els que s’havien d’oferir. Donat el baix nombre d’ofertes, però, des de Roma es va proposar un llistat de noms, que l’Arquebisbat de Tarragona va corroborar, entre els quals hi figurava el de Mossèn Jaume Gené. Una elecció que va rebre amb sorpresa, i que afronta amb “molta il·lusió”. Ha titllat de “preciosa” l’experiència de “portar l’Església al cor del món i dels més necessitats”.

Mossèn Jaume Gené ha explicat que l’Any Jubileu de la Misericòrdia “pretén que no es quedi en l’elit, sinó que arribi al poble”. La seva tasca passarà per “predicar, per celebrar el perdó i la reconciliació, i per obrir les portes de l’Església”. En aquest sentit, ha parlat de la importància de “distingir la burocràcia, de la fe de l’Església. Aquesta darrera no la podem canviar, però la burocràcia sí que es pot modificar. El Sant Pare ja ha impulsat moltes accions per tornar-li el rostre de poble”.

L’agenda del rector d’Altafulla se centrarà en els propers mesos en les conferències quaresmals, que giraran entorn de la Misericòrdia, i en les 24 hores pel Senyor. A Altafulla, la celebració també farà acte de presència. Per la Festa Major Petita de Sant Antoni i per la Festa Major de Sant Martí està prevista la presència de Mossèn Josep Mateu, i l’arribada de la Creu Jubilar. També es preveu l’organització d’actes entorn de l’Any Jubileu.

Ara fa uns dies, el Sant Pare es va reunir amb els escollits a l’Aula Pau VI. La trobada va coincidir amb la celebració a la Basílica de Sant Pere de la missa que donava el tret de sortida a la Quaresma.
Jaume Gené, rector d'Altafulla
Jaume Gené, rector d'Altafulla
Jaume Gené, rector d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada castellera de Festa Major
14 de setembre a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: Joves de Valls, Minyons de Terrassa i C. d'Altafulla
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla