Notícies
23 de febrer del 2016
El segon estudi de la Plataforma Cel Net sobre la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona registra una reducció dels contaminants
Malgrat aquest descens respecte el primer, es continua sobrepassant el llindar nociu per la salut
El segon estudi de la Plataforma Cel Net sobre la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona manifesta que, respecte al primer, s’han reduït en un 33% els nivells de contaminants.
Aquestes dades corresponen a l’aire del municipi d’El Morell, que és l’única població propera al complex petroquímic de Tarragona que ha continuat dins del projecte. Els altres tres municipis que van prendre part en l’estudi realitzat el 2014 - Constantí, Perafort-Puigdelfí i Vilallonga del Camp- han decidit, en aquesta ocasió, mantenir-se al marge. Una decisió, segons el portaveu de Cel Net, Josep Maria Torres, que “no respon a una qüestió econòmica, sinó més aviat de pressions polítiques”. Segons Torres, “el poder de la indústria fa que els alcaldes es tirin enrere i passin la pilota a la Generalitat, i que al mateix temps, el govern català la torni de nou als ajuntaments”.

Malgrat aquest descens respecte el primer, es continua sobrepassant el llindar nociu per la salut. L’àcid acètic i el 1,3 butadiè, per exemple, el continuen superant. El 1,3 butadiè és un compost cancerigen i teratogen, és a dir, que pot produir malformacions al fetus. D’altra banda, l’àcid acètic, que no sobrepassava els nivells en l’anterior estudi, pot ser perjudicial per les vies respiratòries i provocar edemes pulmonars, segons Cel Net.

En total, s’han detectat més de 100 productes contaminants a l’aire en l’estudi realitzat al Morell. Tot i això, Josep Maria Torres destaca aquesta tendència positiva.

Segons el portaveu de Cel Net, la reducció ve donada per “l’autoregulació de les mateixes indústries a partir de l’alarma que la plataforma va donar, i per evitar enrenous mediàtics”. “El problema –ha afegit- està en la necessitat d’aplicar-hi un control per continuar avançant en aquesta línia”.

Josep Maria Torres ha recordat que l’Ajuntament de Tarragona es va comprometre a elaborar un estudi a través d’una moció que va tirar endavant per unanimitat en sessió plenària.
Josep Maria Torres, portaveu de Cel Net
Josep Maria Torres, portaveu de Cel Net
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla