Notícies
24 de març del 2016
El XVI Camí de la Creu d’Altafulla omple de gom a gom l’Església de Sant Martí
La plaça ha acollit el quadre del Pou de la Samaritana, i l'interior del temple, el Sant Sopar, la Solitud de la Mare de Déu, i la Resurrecció de Jesús
El XVI Camí de la Creu d'Altafulla ha omplert de gom a gom la plaça i l'interior de l'Església de Sant Martí aquest Dimecres Sant al vespre. Una edició ben especial que ha deixat enrere els escenaris habituals, repartits pels carrers de la Vila Closa, per aglutinar l'escenificació en un mateix espai. La plaça de l'Església ha acollit el quadre del Pou de la Samaritana, i l'interior del temple, el Sant Sopar, la Solitud de la Mare de Déu, i la Resurrecció de Jesús. Tot plegat acompanyat de la resta de quadres plàstics, i amb la culminació del 'Pare Nostre' de la Coral Nous Rebrots, i l' ‘Stabat mater dolorosa' de la formació 'Badaveus'.

La directora del Via Crucis Vivent, Joana Badia, ha fet una valoració “més que positiva”. Ha titllat l’espectacle “d’exquisit”, ha destacat el saber estar del públic, i ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i de la Parròquia.

El rector de la Parròquia d'Altafulla, Jaume Gené, també s'ha mostrat molt orgullós d'obrir les portes de l'Església al Via Crucis.
Un sentiment que ha compartit l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, qui ha destacat “la passió que li posa la directora Joana Badia i que contagia a tothom que hi és present”.

Enguany hi han pres part més d'una setantena d'actors, a banda dels voluntaris i els cantaires que també hi han col·laborat.
El públic ha estat en la seva majoria veïns del municipi i de la contrada que any rere any volen viure en primera persona la representació. Enguany, però, s'han pogut veure cares noves entre els assistents. Persones que n'havien sentit a parlar, però que fins ara no s'havien animat a prendre-hi part.

Pel que fa al canvi d'escenari, hi ha diversitat d'opinions. Alguns prefereixen el gran ventall de quadres que permeten representar amb més profunditat els carrers del nucli antic; i d'altres consideren que un únic escenari permet seguir amb més detall la representació i li dóna més emotivitat.

En acabar, actors, voluntaris, i cantaires han gaudit d’un pica-pica, gentilesa de l’Ajuntament d’Altafulla.
Joana Badia, directora del Camí de la Creu
Jaume Gené, rector d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla