Notícies
13 de maig del 2016
Nou alliberament de tortugues de rierol aquest dissabte al riu Gaià al seu pas per Montferri
El projecte de conservació d’aquesta espècie, impulsat per l’Associació Mediambiental La Sínia, celebra enguany el seu desè aniversari
El projecte de conservació de la tortuga de rierol impulsat per l’Associació Mediambiental La Sínia a la desembocadura del riu Gaià celebra aquest 2016 el seu desè aniversari.

El projecte va donar el tret de sortida amb l’alliberament de cinc exemplars de tortugues autòctones en aquesta zona humida, i des d’aleshores se n’han pogut observar diverses cries. També s’han localitzat nuclis reproductius al torrent de Salomó, a la Resclosa de La Riera, i al torrent de Vespella. Ens ho explica un dels responsables de l’entitat, Hèctor Hernàndez.

Un cop registrada la població d’aquesta espècie al tram baix del riu, ara la intenció de l’associació és portar el projecte riu amunt. De fet, el passat mes de març ja en va alliberar diversos exemplars a Montferri, i aquest cap de setmana ho tornarà a repetir en aquest tram del riu.

L’activitat s’iniciarà a les 11 del matí als safarejos de Montferri. Serà el director científic del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), Quim Soler, l’encarregat de fer un repàs als assistents d’aquests deu anys de trajectòria. La convocatòria també servirà per posar a punt l’ecosistema de la tortuga de rierol, i per explicar a la canalla el conte de la tortuga. La jornada culminarà amb l’alliberament i amb un vermut popular.
Hèctor Hernàndez, un dels responsables de La Sínia
Hèctor Hernàndez, un dels responsables de La Sínia
Social
Et recomanem
Presentació del Pla de Gestió de la Platja d'Altafulla
29 de febrer a les 10:00h. a la sala de plens de l'Ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades al Castell d'Altafulla
29 de febrer de 10:00h. a 14:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla
Jornada de voluntariat forestal
29 de febrer a les 10:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
8-M: Dia Internacional de les Dones
Durant tot el mes de març
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat