Notícies
13 de maig del 2016
Nou alliberament de tortugues de rierol aquest dissabte al riu Gaià al seu pas per Montferri
El projecte de conservació d’aquesta espècie, impulsat per l’Associació Mediambiental La Sínia, celebra enguany el seu desè aniversari
El projecte de conservació de la tortuga de rierol impulsat per l’Associació Mediambiental La Sínia a la desembocadura del riu Gaià celebra aquest 2016 el seu desè aniversari.

El projecte va donar el tret de sortida amb l’alliberament de cinc exemplars de tortugues autòctones en aquesta zona humida, i des d’aleshores se n’han pogut observar diverses cries. També s’han localitzat nuclis reproductius al torrent de Salomó, a la Resclosa de La Riera, i al torrent de Vespella. Ens ho explica un dels responsables de l’entitat, Hèctor Hernàndez.

Un cop registrada la població d’aquesta espècie al tram baix del riu, ara la intenció de l’associació és portar el projecte riu amunt. De fet, el passat mes de març ja en va alliberar diversos exemplars a Montferri, i aquest cap de setmana ho tornarà a repetir en aquest tram del riu.

L’activitat s’iniciarà a les 11 del matí als safarejos de Montferri. Serà el director científic del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), Quim Soler, l’encarregat de fer un repàs als assistents d’aquests deu anys de trajectòria. La convocatòria també servirà per posar a punt l’ecosistema de la tortuga de rierol, i per explicar a la canalla el conte de la tortuga. La jornada culminarà amb l’alliberament i amb un vermut popular.
Hèctor Hernàndez, un dels responsables de La Sínia
Hèctor Hernàndez, un dels responsables de La Sínia
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Del 16 al 22 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de novembre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Taller naturalista amb les tres R
24 de novembre a les 11:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
Dia Mundial contra la violència de gènere
Dilluns 25 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat