Notícies
Arxiu
17 de maig del 2016
S’obre avui i fins el 27 de maig el període de preinscripcions al PTT d’Auxiliar en Vivers i Jardins d’Altafulla
S’ofereixen 17 places i va adreçat a joves d’entre 16 i 21 anys, que no disposin del Graduat en ESO i vulguin formar-se en una professió
Altafulla tornarà a oferir el proper curs 2016-2017 el Programa de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball (PTT) d’Auxiliar en Vivers i Jardins. Esdevindrà la quarta edició que l’Ajuntament d’Altafulla ofereixi al municipi, de forma conjunta amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

El període de preinscripcions s’obre avui i s’allargarà fins el 27 de maig. El PTT va adreçat a joves d’entre 16 i 21 anys, que no disposin del Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i vulguin formar-se en una professió. Té una durada d’un any acadèmic (de setembre a juny), i les classes s’imparteixen a l’Aula de Formació Aldara, que s’ubica als baixos del número 4 del carrer Boga, al barri marítim. Les persones interessades s’han d’adreçar al mateix centre en horari d’atenció al públic, de 10 del matí a 1 del migdia, o bé trucar al telèfon 977 65 10 85.

Enguany s’ofereixen un màxim de 17 places. No serà fins l’1 de juliol quan es faci públic el llistat d’admesos. Aquests alumnes finalitzen el curs el proper 21 de juny. La voluntat del programa és reinserir els alumnes en el món formatiu o en el món laboral. Un objectiu que s’està assolint a Altafulla en aquestes tres edicions. Mario Visa, tutor del pla, ha assegurat que “el 70% dels alumnes que hi han passat continuen a dia d’avui la seva formació”.

Més enllà d’aquesta reinserció, Mario Visa també ha destacat “el canvi en la manera d’afrontar el futur, d’una forma més positiva i optimista”. El secret, segons el tutor, està “en buscar la motivació en uns joves, la majoria dels quals prové del fracàs escolar”.

En el transcurs del programa l’alumne aprèn a executar operacions auxiliars per a la instal•lació i manteniment de jardins, parcs i zones verdes, per a la producció i manteniment de plantes en vivers i en centres de jardineria, d'acord amb les instruccions dels superiors o un pla de treball, i en compliment de les mesures de prevenció de riscos laborals, qualitat i protecció del medi ambient.

La voluntat de cara al curs vinent és col•laborar amb el Gepec en l’adequació de l’espai de la futura Escola de Natura de la finca Canyadell. De fet, a hores d’ara ja hi treballen. Els alumnes del curs actual ajuden aquests dies a l’entitat ecologista en la retirada d’arbres secs i en les tasques de desbrossament de l’espai.
Mario Visa, coordinador del PTT a Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'Las niñas bien'
17 de gener a les 20:00h. a la Sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Lectures Rebels. Grup de Lectura Feminista
20 de gener de les 18:00h. a les 20:00h.
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de les 9:30h. a les 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
9a Marxa dels Castells del Baix Gaià
26 de gener a les 08:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla