Notícies
Proactiva Open Arms
17 de maig del 2016
Altafulla celebrarà del 13 al 19 de juny un programa d’activitats centrat en ajudar les persones refugiades
El Grup de Conversa i Opinió es reuneix demà amb el consistori per enllestir-lo. Els beneficis aniran destinats a l’ONG Proactiva Open Arms de Badalona
Altafulla dedicarà la setmana del 13 al 19 de juny a les persones refugiades, coincidint amb la celebració el 20 de juny del Dia Mundial dels Refugiats. Aquesta, com a mínim, és la intenció del Grup de Conversa i Opinió de la Biblioteca Municipal d’Altafulla, qui aquest passat dimecres s’ha tornat a reunir en una segona convocatòria dedicada a aquesta problemàtica.

La primera va tenir lloc ara fa unes setmanes, però no va comptar amb gaire afluència de públic. En aquesta segona sessió, però, segons ha explicat als micròfons d’aquesta casa una de les responsables i experta en el tema, Mei Francisco, la resposta de la ciutadania ha estat molt més positiva. La trobada ha servit per posar sobre la taula diferents propostes com ara l’elaboració d’un grafit per part dels usuaris del Punt d’Informació Juvenil (PIJ), la celebració d’un concert a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música, l’actuació musical per a adults impulsada per Toni Pla, responsable del col•lectiu Oil Jazz, la celebració d’una cursa de la mà del grup Atletes Altafulla, i el recull d’autors obligats a marxar a l’exili per part de la Biblioteca Municipal. La convocatòria d’aquest dimecres també ha servit per establir un nou calendari per acabar de definir aquest programa. Es reuniran tots els dimarts a les 7 de la tarda a la geladeria La Perla.

La intenció final de totes aquestes activitats, segons Mei Francisco, és “recollir diners i sensibilitzar la ciutadania”. La recaptació es destinarà a l’ong Proactiva Open Arms de Badalona. De fet, es preveu que sigui un responsable de l’entitat qui vingui al municipi a recollir els diners, i a “explicar en primera persona la seva experiència sobre el terreny i els productes de primera necessitat que es requereixen”.

Mei Francisco, però, és conscient que “per tirar endavant aquest programa necessiten el suport de l’administració”. És per aquest motiu que es reunirà demà dimecres 18 de maig amb els responsables de les àrees de Cultura i Acció Social de l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau i Xavier Rofas, respectivament. De moment, les propostes han estat ben rebudes des del consistori.
Mei Francisco, experta en acollida de persones refugiades
Social
Et recomanem
Escape room educatiu sobre el canvi climàtic
16 de novembre a les 16:30h. al Centre d'Entitats
Organitza: Ambiens
VIII Cross del Roquissar
17 de novembre a les 10:30h. a l'escola El Roquissar
Organitza: AMPA i Escola El Roquissar
XVI Baixada de Trastos
17 de novembre a les 11:00h. des de l'ermita de Sant Antoni
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Festa Major de Sant Martí 2019
De l'1 al 17 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat