Notícies
Foto: Veremonte
11 de desembre del 2014
Fèlix Alonso alerta que el projecte de BCN World “sembla una partida de pòquer en què la ciutadania està al marge”
Després de la negativa de Veremonte, serà la Generalitat qui en gestioni els terrenys fins que els adjudicataris els adquireixin
Veremonte ha decidit no executar l'opció de compra sobre els terrenys propietat de 'La Caixa' ubicats al Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou. El termini per tirar-la endavant expirava aquest dimartsi l'empresa ha anunciat aquest dimecres al migdia que no l'executarà, al·legant que hi ha una manca de concreció en el Pla Director Urbanístic (PDU) de BCN World, que encara no s'ha definit.

Davant d’aquest anunci, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell ha avançat que serà la Generalitat qui gestionarà els terrenys a través de l'Incasòl fins que els adjudicataris de les llicències de casino els comprin. El govern no assumirà cap cost en aquesta operació, que es signarà aquest dijous amb La Caixa, propietària dels terrenys.

L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, s’ha mostrat preocupat davant d’un projecte que ha acusat de “poc transparent, i poc explicitat ni a la població ni als grups parlamentaris”. Ha sentenciat que “s’està jugant una partida de pòquer en què la ciutadania està al marge, i en la qual pot guanyar la banca i perdre el territori”.

La diputada d’ICV-EUiA al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Hortènsia Grau, ha lamentat que “es va fer una llei a mida sense cap seguretat”, i ha insistit en la “manca de transparència del projecte” i en què “tot queda en fum”. Ha criticat que “tornem a estar plens d’incerteses”, i que el territori no pot “codecidir”. En aquest context, ha avançat que demanaran una compareixença urgent del conseller Puig “perquè expliqui els plans B i C que diu que té”, i interpel·laren el PSC com a “còmplice necessari que va fer possible tirar-ho endavant”.

En concret, la Generalitat ha pactat amb l'entitat bancària una opció de compra per 18 mesos de les 150 hectàrees on es podran ubicar els Complexos Turístics Integrats (CTI) a la zona del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou. Amb aquest contracte el govern podrà “de manera més coordinada i efectiva” designar les llicències. Un cop s'assignin, els grups adjudicataris adquiriran la propietat del terreny per a la construcció d’aquests complexos.
Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
18, 19 i 20 de juliol a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Correfoc dels Diables d'Altafulla i els Diables de la Canonja
20 de juliol a les 22:30h. des de la plaça Consolat de Mar
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Concurs de Castells de Sorra
27 de juliol a les 11:00h. davant del Club Marítim
Bases i inscripcions a l'Oficina de Turisme
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla