Notícies
Foto: MNAT
18 de maig del 2016
La Vil·la romana dels Munts ofereix una jornada de portes obertes en motiu del Dia Internacional dels Museus
El conjunt arqueològic es podrà visitar aquest dimecres de 10h a 13:30h, i de 15h a 18h
La Vil·la romana dels Munts d’Altafulla ofereix una jornada de portes obertes aquest dimecres, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus. La que va ser durant el segle II dC la residència d’un dels duumvirs de Tàrraco, Caius Valerius Avitus, i de la seva dona Faustina, es pot visitar de forma gratuïta de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia, i de 3 a 6 de la tarda. Es tracta d’una de les activitats que organitza en el marc d’aquesta celebració el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). N’ha parlat el director als micròfons d’aquesta casa, Francesc Tarrats.

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des del 1977 de la mà del Comitè Internacional dels Museus (ICOM) amb la voluntat de conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

Precisament, l’edició d’enguany està dedicada al tema ‘Museus i Paisatges Culturals’, tot reconeixent el paper que juguen els museus en l'educació i l'enriquiment de les cultures, els intercanvis culturals, i en la interrelació i la cooperació dels diferents pobles del món. Una relació que el director del MNAT, Francesc Tarrats, ha titllat “d’essencial com a referència dels que van ser espais de vida dels nostres avantpassats”. Ha insistit també en la importància del “manteniment i la conservació d’aquests paisatges”.

En aquesta línia, al nostre territori, ja treballen de la mà amb l’Associació Mediambiental La Sínia amb l’itinerari ‘Dels Munts a Tamarit’.

Són més de 600 els equipaments culturals que es poden visitar durant la jornada d’aquest dimecres arreu del territori català.

Coincidint també amb la celebració, el proper dissabte 21 de maig també tindrà lloc la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa, durant la qual diversos museus del país obren les portes més enllà del seu horari habitual i passada la mitjanit amb una extensa programació d'activitats.

Altres accions destacades són les recreacions històriques, les conferències, les visites guiades, els concerts o els tallers.
Francesc Tarrats, director del MNAT
Francesc Tarrats, director del MNAT
Francesc Tarrats, director del MNAT
Social
Et recomanem
Escape room educatiu sobre el canvi climàtic
16 de novembre a les 16:30h. al Centre d'Entitats
Organitza: Ambiens
VIII Cross del Roquissar
17 de novembre a les 10:30h. a l'escola El Roquissar
Organitza: AMPA i Escola El Roquissar
XVI Baixada de Trastos
17 de novembre a les 11:00h. des de l'ermita de Sant Antoni
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Festa Major de Sant Martí 2019
De l'1 al 17 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat