Notícies
19 de maig del 2016
Detecten dos casos d'enterovirus a Torredembarra
Es tracta de dos infants de 2 i 4 anys, que a hores d’ara evolucionen favorablement a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona
Un nou cas d’enterovirus s’ha detectat en aquestes últimes hores a Torredembarra, segons fonts consultades per Altafulla Ràdio. L’infant, de gairebé 2 anys, va començar amb febre durant una setmana fins que després de fer-li proves, els serveis mèdics van detectar-li el virus. A dia d’avui, el menor està evolucionant favorablement a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Aquest matí, segons ha pogut saber Baix Gaià Diari, s’ha confirmat un nou cas d'enterovirus a Torredembarra. L’infant afectat és un nen de 4 anys de l'escola Molí de Vent. Com en el primer cas, el menor evoluciona favorablement.

Aquests nous casos formen part també de la quarantena de nens i nenes menors de 6 anys que estan afectats a la demarcació tarragonina.

Tots els serveis de pediatria i les urgències pediàtriques tenen activats un protocol per poder diagnosticar ràpidament els possibles casos d'enterovirus. La majoria han evolucionat bé, excepte dos que estan greus i fins a 9, de la quarantena de casos detectats, han hagut d'ingressar a la Unitat de Cures Intensives. Un d'ells és una nena de tres anys que està ingressada a l'Institut Guttman amb tetraplègia i respiració artificial. La van derivar fa tres setmanes des de l'Hospital Vall d'Hebron.

Tots els afectats van començar amb un quadre víric, amb mocs, tos i febre o problemes intestinals. Però, uns dies més tard, la malaltia es va complicar amb una encefalitis que va derivar amb problemes neurològics.

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha volgut transmetre un missatge de tranquil•litat i ha avançat que s’han posat en marxa ràpidament els protocols de prevenció i seguretat.

Afecta nens de menys de sis anys i el virus no està localitzat en un lloc concret. Es recomana extremar la higiene i no portar els nens a l'escola si tenen febre. També anar al pediatre si hi ha símptomes neurològics acompanyats de febre. Els metges insisteixen que la majoria de casos s'estan solucionant sense problemes importants.
Antoni Comín, conseller de Salut
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula 'Las niñas bien'
17 de gener a les 20:00h. a la Sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Lectures Rebels. Grup de Lectura Feminista
20 de gener de les 18:00h. a les 20:00h.
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de les 9:30h. a les 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
9a Marxa dels Castells del Baix Gaià
26 de gener a les 08:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla