Notícies
Foto: Fundació Mútua Catalana
11 de desembre del 2014
L’altafullenc Salvador J. Rovira, coordinador del quart volum de la col•lecció ‘Biografies de Tarragona’
La nova edició de la sèrie, presentada aquest dimecres, està dedicada a metges, eclesiàstics, nobles, i polítics
Metges, eclesiàstics, nobles i polítics són els principals protagonistes del quart volum de la col·lecció ‘Biografies de Tarragona’. Un volum, que s’ha presentat aquest dimecres a Tarragona, i que ha estat editat per Onada Edicions.

La sèrie, coordinada per Manel Güell, arxiver de l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona, i pel veí d’Altafulla Salvador-Joan Rovira, professor emèrit de la Universitat Rovira i Virgili, té com a objectiu investigar i explicar la vida dels tarragonins més destacats nascuts des de la fundació romana de la ciutat i fins l’any 1950.

L’altafullenc Salvador J. Rovira, qui ha intervingut en la presentació d’aquest dimecres, té ben clar que la continuïtat de la col·lecció està assegurada, a un ritme d’un nou volum per any, i que cada cop apareixen més personatges dignes de ser biografiats. En aquest sentit, considera que aquesta serà una obra molt útil per a futures generacions.

Els tres anteriors volums de la sèrie, iniciada el 2010, recullen la vida i obra de 403 personatges. A aquests s’hi han d’afegir ara els 192 del nou lliurament. En aquest quart volum predominen els personatges de l'àmbit eclesiàstic, amb fins a 45 entrades entre canonges, màrtirs, missioners i prelats. La medicina està representada per una vintena de metges i cirurgians, i també hi destaquen famílies nobiliàries, polítics, menestrals i personatges del món de les lletres.

Entre els noms més coneguts hi ha la concertista Consol Güell , l'etnògraf i coreògraf Jaume Guasch, l'escriptor i polític Pere-Antoni Torres, l’arquitecte modernista Pau Monguió, l’escultor Antoni Veciana, el compositor Joan Andreu i Garriga, l’escriptor i polític Pere Antoni Torres Jordi, el bióleg Pere Domingo, els doctors Jordi Sentís i Pere Mallafré, l'impressor Josep-Pau Virgili, l'industrial Ramon Magarolas, l’arquebisbe Joaquim de Santiyan i el màrtir Pere-Joan Enrich.

La col·lecció està finançada per la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) i l’Ajuntament de Tarragona, i ja ha referenciat 595 personatges vinculats a la història de la ciutat.
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
18, 19 i 20 de juliol a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Correfoc dels Diables d'Altafulla i els Diables de la Canonja
20 de juliol a les 22:30h. des de la plaça Consolat de Mar
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Concurs de Castells de Sorra
27 de juliol a les 11:00h. davant del Club Marítim
Bases i inscripcions a l'Oficina de Turisme
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla