Notícies
Foto: Fundació Mútua Catalana
11 de desembre del 2014
L’altafullenc Salvador J. Rovira, coordinador del quart volum de la col•lecció ‘Biografies de Tarragona’
La nova edició de la sèrie, presentada aquest dimecres, està dedicada a metges, eclesiàstics, nobles, i polítics
Metges, eclesiàstics, nobles i polítics són els principals protagonistes del quart volum de la col·lecció ‘Biografies de Tarragona’. Un volum, que s’ha presentat aquest dimecres a Tarragona, i que ha estat editat per Onada Edicions.

La sèrie, coordinada per Manel Güell, arxiver de l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona, i pel veí d’Altafulla Salvador-Joan Rovira, professor emèrit de la Universitat Rovira i Virgili, té com a objectiu investigar i explicar la vida dels tarragonins més destacats nascuts des de la fundació romana de la ciutat i fins l’any 1950.

L’altafullenc Salvador J. Rovira, qui ha intervingut en la presentació d’aquest dimecres, té ben clar que la continuïtat de la col·lecció està assegurada, a un ritme d’un nou volum per any, i que cada cop apareixen més personatges dignes de ser biografiats. En aquest sentit, considera que aquesta serà una obra molt útil per a futures generacions.

Els tres anteriors volums de la sèrie, iniciada el 2010, recullen la vida i obra de 403 personatges. A aquests s’hi han d’afegir ara els 192 del nou lliurament. En aquest quart volum predominen els personatges de l'àmbit eclesiàstic, amb fins a 45 entrades entre canonges, màrtirs, missioners i prelats. La medicina està representada per una vintena de metges i cirurgians, i també hi destaquen famílies nobiliàries, polítics, menestrals i personatges del món de les lletres.

Entre els noms més coneguts hi ha la concertista Consol Güell , l'etnògraf i coreògraf Jaume Guasch, l'escriptor i polític Pere-Antoni Torres, l’arquitecte modernista Pau Monguió, l’escultor Antoni Veciana, el compositor Joan Andreu i Garriga, l’escriptor i polític Pere Antoni Torres Jordi, el bióleg Pere Domingo, els doctors Jordi Sentís i Pere Mallafré, l'impressor Josep-Pau Virgili, l'industrial Ramon Magarolas, l’arquebisbe Joaquim de Santiyan i el màrtir Pere-Joan Enrich.

La col·lecció està finançada per la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) i l’Ajuntament de Tarragona, i ja ha referenciat 595 personatges vinculats a la història de la ciutat.
Social
Et recomanem
Conferència “Ajuntaments, II República i G. Civil a Altafulla"
11 d'octubre a les 19:00h. a les antigues escoles Teresa Manero
Organitza: Centre d'Estudis d'Altafulla
Jornades Europees de Patrimoni
12 i 13 d'octubre de 10:00h. a 14:00h. a la Vil·la dels Munts
Organitza: MNAT
Contacontes "Visca la meva biblioteca!" i berenar
17 d'octubre a les 17:00h. a la Biblioteca
A càrrec d'Eugènia González
Projecció de la pel·lícula "Temporada de caza"
18 d'octubre a les 20:00h. a les antigues escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link