Notícies
19 de maig del 2016
Gianni Sarno presenta a la Biblioteca d’Altafulla un opuscle sobre pedagogia llibertària
L’acte tindrà lloc aquest divendres a les 19h
Donar a conèixer una manera diferent de concebre l’educació a la que estem acostumats. Aquest és el principal objectiu de la presentació de l’opuscle ‘Introducción a la pedagogía libertaria’, de Gianni Sarno, que tindrà lloc aquest divendres a les 7 de la tarda a la Biblioteca Municipal d’Altafulla.

Segons l’autor, per educació entenem l’assimilació per part de les persones d’una societat, dels valors i comportaments que regeixen el seu funcionament. Explica que “la funció de les escoles és instruir-nos, però no educar persones lliures amb el seu propi pensament”. Aquest sistema es va començar a desenvolupar a finals del segle XIX i des d’aleshores ha anat variant fent ús de diferents metodologies. Si a dia d’avui no s’aplica, segons Sarno, és perquè “a vegades tenim por de la llibertat”.

Tot i assegurar que “la manera de funcionar de la institució educativa esdevé una trava per posar-la en pràctica”, reconeix que “actualment existeixen escoles que ja l’estan aplicant a través de l’autonomia dels infants amb els mestres com a acompanyants”.

La pedagogia llibertària cal entendre-la unida a tot un moviment social que pren com a base l’anarquisme. Es basa en els principis de la llibertat de l’individu, en contra de l’autoritat, l’autonomia de l’individu, el joc com a accés en el saber, i la coeducació social i de sexes.
Gianni Sarno, autor
Gianni Sarno, autor
Social
Et recomanem
Escape room educatiu sobre el canvi climàtic
16 de novembre a les 16:30h. al Centre d'Entitats
Organitza: Ambiens
VIII Cross del Roquissar
17 de novembre a les 10:30h. a l'escola El Roquissar
Organitza: AMPA i Escola El Roquissar
XVI Baixada de Trastos
17 de novembre a les 11:00h. des de l'ermita de Sant Antoni
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Festa Major de Sant Martí 2019
De l'1 al 17 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat