Notícies
20 de maig del 2016
Faustina, amfitriona de la Vil·la romana dels Munts d’Altafulla, protagonista de la Nit dels Museus al MNAT
El centre presenta aquest dissabte l’itinerari ‘Dones de Tàrraco’ en el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus
Diversos museus de Catalunya obriran les seves portes la nit d’aquest dissabte en el marc de la Nit dels Museus. Una iniciativa que enguany arriba a la seva dotzena edició i que esdevé un dels principals atractius del Dia Internacional dels Museus, que se celebra cada 21 de maig des del 1977.

La cita, que se celebra arreu de tota Europa, ofereix una àmplia oferta d’exposicions, concerts, circ, màgia, projeccions, performances, tallers, visites guiades i dramatitzades, recitals poètics i activitats per grans i petits.

En el cas dels museus de Tarragona, organitzen, per tercer any consecutiu, ‘El viatge a la constel·lació Museu’. Un itinerari nocturn que recorre vuit museus i centres culturals de la ciutat. El viatge està vertebrat per un concepte comú que fa de nexe d’unió entre les diferents institucions participants, cadascuna de les quals aporta una peça de la seva col•lecció o element patrimonial propi. El viatge és gratuït i conduït per un guia, amb una durada aproximada de 2 hores i mitja, i el trasllat d’una institució a l’altra es fa a peu i utilitzant el trenet turístic.

Un dels centres que forma part d’aquest viatge és el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), que paral·lelament organitza de manera particular un itinerari per les seves sales permanents.

La nit d’aquest dissabte presentarà com a novetat l’Itinerari 8 ‘Dones de Tàrraco’. Un recorregut que presenta fins a 24 dones, totes amb perfils diferents, però que es complementen entre elles per donar a conèixer el paper de la dona en la família i en la societat. Precisament és Faustina, la dona del duumvir Caius Valerius Avitus, amfitrió de la Vil•la romana dels Munts d’Altafulla, l’encarregada de conduir aquest itinerari. El director del MNAT, Francesc Tarrats, ha avançat que es tracta “d’un joc de pistes divertit i formatiu per entendre qui era cadascuna d’aquestes dones i quin paper tenien”.

En acabar el recorregut, tots els participants podran degustar un vi, fet amb recepta romana, o un most, l'elixir dels déus.

L’activitat, adreçada a tots els públics, tindrà lloc de 10 de la nit a 1 de la matinada al MNAT.
Francesc Tarrats, director del MNAT
Social
Et recomanem
Cercavila de Festa Major
9 de novembre a les 17:30h. des de la plaça del Pou
Amb la participació de les entitats culturals d'Altafulla
Ball de Festa Major amb l'orquestra Cimarrón
9 de novembre a les 00:30 a l'envelat del parc del Comunidor
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Correfoc i versots del Grup de Diables d'Altafulla
11 de novembre a les 20:30h. a la plaça del Pou
En DIRECTE per Altafulla Ràdio
Festa Major de Sant Martí 2019
De l'1 al 17 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat