Notícies
Foto: Tarragona Ràdio
20 de maig del 2016
Salut eleva a 48 el nombre d'infants amb afectacions neurològiques agudes per enterovirus
El departament aclareix que normalment aquest tipus de virus es comporta amb "absoluta benignitat"
El departament de Salut ha elevat a quaranta-vuit el nombre d’infants que han patit afectacions neurològiques agudes per un enterovirus. D’aquests, n’hi ha vint-i-un que continuen ingressats i en concret, dos a la Unitat de Cures Intensives (UCI). En aquesta xifra no s’inclou la nena que es troba ingressada a l’Institut Guttmann de Badalona, ja que ha estat diagnosticada amb un tipus de virus diferent i més agressiu que la resta, el D-68. A més, el Departament ha informat de la mort d’un nen a Tarragona amb un quadre clínic semblant, però no s’ha pogut determinar que la causa fos un enterovirus, ha indicat el cap del servei de pediatria de l’Hospital Vall d’Hebron, Carlos Rodrigo. En qualsevol cas, ha recordat que normalment aquest virus es comporta amb ‘absoluta benignitat’ i provoca casos lleus, o fins i tot, asimptomàtics.

La nena de tres anys de l’Institut Guttman es troba ingressada amb tetraplegia. La nena va començar a tenir problemes respiratoris el mes de febrer. Va ser tractada inicialment a la Vall d’Hebron de Barcelona i des de fa tres setmanes està a l’institut Gutmann de Badalona, perquè l’evolució de l’enterovirus li ha afectat les extremitats. Té una tetraplegia del tipus T2, que afecta totes les vèrtebres fins a la segona, per la qual cosa només pot moure el cap. De moment, l’equip mèdic que la tracta no pot determinar si la tetraplegia serà reversible.

En un cas d’aquestes característiques, cal esperar unes quantes setmanes per a començar el tractament, perquè els primers compassos són d’observació. Per això, la nena tot just ara ha començat un tractament neurorehabilitador. D’una altra banda, també està amb ventilació assistida perquè té una afectació al diafragma.
Social
Et recomanem
Presentació del Pla de Gestió de la Platja d'Altafulla
29 de febrer a les 10:00h. a la sala de plens de l'Ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades al Castell d'Altafulla
29 de febrer de 10:00h. a 14:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla
Jornada de voluntariat forestal
29 de febrer a les 10:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
8-M: Dia Internacional de les Dones
Durant tot el mes de març
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat