Notícies
Foto: Tarragona Ràdio
20 de maig del 2016
Salut eleva a 48 el nombre d'infants amb afectacions neurològiques agudes per enterovirus
El departament aclareix que normalment aquest tipus de virus es comporta amb "absoluta benignitat"
El departament de Salut ha elevat a quaranta-vuit el nombre d’infants que han patit afectacions neurològiques agudes per un enterovirus. D’aquests, n’hi ha vint-i-un que continuen ingressats i en concret, dos a la Unitat de Cures Intensives (UCI). En aquesta xifra no s’inclou la nena que es troba ingressada a l’Institut Guttmann de Badalona, ja que ha estat diagnosticada amb un tipus de virus diferent i més agressiu que la resta, el D-68. A més, el Departament ha informat de la mort d’un nen a Tarragona amb un quadre clínic semblant, però no s’ha pogut determinar que la causa fos un enterovirus, ha indicat el cap del servei de pediatria de l’Hospital Vall d’Hebron, Carlos Rodrigo. En qualsevol cas, ha recordat que normalment aquest virus es comporta amb ‘absoluta benignitat’ i provoca casos lleus, o fins i tot, asimptomàtics.

La nena de tres anys de l’Institut Guttman es troba ingressada amb tetraplegia. La nena va començar a tenir problemes respiratoris el mes de febrer. Va ser tractada inicialment a la Vall d’Hebron de Barcelona i des de fa tres setmanes està a l’institut Gutmann de Badalona, perquè l’evolució de l’enterovirus li ha afectat les extremitats. Té una tetraplegia del tipus T2, que afecta totes les vèrtebres fins a la segona, per la qual cosa només pot moure el cap. De moment, l’equip mèdic que la tracta no pot determinar si la tetraplegia serà reversible.

En un cas d’aquestes característiques, cal esperar unes quantes setmanes per a començar el tractament, perquè els primers compassos són d’observació. Per això, la nena tot just ara ha començat un tractament neurorehabilitador. D’una altra banda, també està amb ventilació assistida perquè té una afectació al diafragma.
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Prevenció de Residus
Del 16 al 22 de novembre
Més informació a www.altafulla.cat
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de novembre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Taller naturalista amb les tres R
24 de novembre a les 11:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
Dia Mundial contra la violència de gènere
Dilluns 25 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat