Notícies
23 de maig del 2016
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, presideix la trobada de l'Àmbit de Bon Govern i Innovació Democràtica de la FMC
El batlle insisteix que “cal capgirar la desconfiança de la ciutadania envers les administracions amb ètica pública”
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, va presidir el passat divendres la trobada de l’Àmbit de Bon Govern i Innovació democràtica de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), de la qual n’és president. Va ser nomenat el passat mes de novembre per encapçalar aquest nou àmbit dins de l’entitat que se centra, principalment, en la participació ciutadana, la democràcia local, les polítiques de transparència i el bon govern. Segons el batlle altafullenc es tracta “d’una de les àrees més importants i que més preocupen les administracions locals”.

Fèlix Alonso va ser acompanyat del vicepresident de l’àmbit, i alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas. En la reunió també hi van prendre part una cinquantena de càrrecs electes i de tècnics locals, que van viure en primera persona el col•loqui ‘L'Ètica, una qüestió de confiança: Creació de capacitat i vincles amb la ciutadania per a la millora de la qualitat de vida de les nostres comunitats i l'enfortiment de la vida política’, a càrrec de la professora de Filosofia de la Universitat de Barcelona, Begoña Roman.

Una conferència que l’alcalde d’Altafulla ha titllat de “magistral”, i que ha resumit amb el titular “sí a la transparència, no a la pornografia; i més ètica i menys moral”. Ha explicat que els assistents van poder posar sobre la taula moltes qüestions que els preocupen en l’àmbit de la participació i la transparència”.

El batlle altafullenc ha compartit el discurs de Begoña Roman sobre que “les polítiques de participació que s’estan duent a terme estan fracassant”. En aquest sentit, ha insistit que “cal donar una volta a la participació, seguir aprenent i buscant fórmules, amb criteri i informacions coherents, a una problemàtica molt candent que ens preocupa”. Ha reconegut que el principal problema és que “hi ha falta de confiança envers l’administració pública”. “Una desconfiança –ha afegit- que cal capgirar amb ètica pública”.

La reunió també va servir per aprovar el programa de treball de l’àmbit, i per definir els membres de la comissió permanent, entre els quals hi haurà Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, i Begoña Floria, regidora a l’Ajuntament de Tarragona; tots dos proposats pel mateix Fèlix Alonso.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Escape room educatiu sobre el canvi climàtic
16 de novembre a les 16:30h. al Centre d'Entitats
Organitza: Ambiens
VIII Cross del Roquissar
17 de novembre a les 10:30h. a l'escola El Roquissar
Organitza: AMPA i Escola El Roquissar
XVI Baixada de Trastos
17 de novembre a les 11:00h. des de l'ermita de Sant Antoni
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Festa Major de Sant Martí 2019
De l'1 al 17 de novembre
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat