Notícies
23 de maig del 2016
Els alcaldes del Pacte de Berà i de l’Ebre es reuniran amb el conseller de Territori el 7 de juny per unificar criteris entorn de l’N-340
Veïns de l’Ebre han inaugurat aquest dissabte una rotonda amb el nom de la ministra de Foment com a acte de protesta
Veïns de les Terres de l’Ebre han celebrat aquest dissabte el 39è tall de trànsit a la carretera N-340 com a protesta per l'elevada sinistralitat al vial, i per reclamar, de nou, la gratuïtat de l'autopista AP-7.

En aquesta ocasió, han inaugurat simbòlicament amb el nom de la ministra de Foment, Ana Pastor, les 11 rotondes que el govern espanyol ha projectat entre Alcanar i l'Ametlla de Mar com a mesura per reduir els accidents.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, Llorenç Navarro, ha explicat que les rotondes "han desgraciat més" la carretera perquè "distorsiona el trànsit en lloc de pacificar-lo". Ha apuntat que "no donen solució a res, és una ridiculesa i significa llençar els diners".

Una preocupació que comparteixen els alcaldes del Pacte de Berà, que titllen la via de “la carretera de la mort”. Així l’ha definit l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, un dels impulsors del moviment al nostre territori. Ha lamentat que a hores d’ara “la situació continua en stand by, amb un Ministeri en funcions, i sense solucions”. La previsió, segons ha avançat, és reunir-se el proper 7 de juny amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, amb la voluntat “d’unificar criteris”.

Els problemes de congestió i retencions i la sinistralitat en l’N-340 es compliquen encara més durant la temporada d’estiu. Una arribada imminent que, enguany, a més, s’espera que sigui “espectacular”. Fèlix Alonso ha explicat que “pel pont de maig l’ocupació a Altafulla ja va ser del 100%”. Una tendència que es preveu que es repeteixi aquest estiu.

Precisament la concentració d’aquest dissabte a les Terres de l’Ebre ha significat l'inici de la campanya de mobilitzacions d'estiu, quan hi ha un volum més gran de trànsit al vial. La reivindicació d’aquest cap de setmana ha tingut un to festiu, i ha comptat amb les actuacions musicals de 'Los Sirgadors' i 'Batukeen'.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visites guiades al Castell d'Altafulla
25 de gener de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de 09:30h. a 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
9a Marxa dels Castells del Baix Gaià
26 de gener a les 08:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de gener a les 11:00h. des del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com