Notícies
12 de desembre del 2014
El segon volum de la col·lecció ‘Història d’Altafulla’, de l’autor Salvador J. Rovira, veurà la llum aquest dissabte
Vuit anys després de la seva primera edició, el Centre d’Estudis recupera la sèrie, en aquesta ocasió dedicada a l’Edat Contemporània
La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla serà l’escenari aquest cap de setmana de la presentació de la tercera entrega de la col·lecció ‘Història d’Altafulla’, del veí Salvador J. Rovira, i sota l’edició del Centre d’Estudis d’Altafulla. Un volum en aquesta ocasió dedicat a l’Edat Contemporània, en el període que va del 1869 al 1975.

El llibre acaba amb la fi del franquisme i deixa per a una altra ocasió els anys de la democràcia fins als nostres dies. La decisió de tallar a l’any 1975 és totalment subjectiva i s’ha pres motivada per dues raons: ajustar el text a una quantitat de pàgines assequibles a les possibilitats econòmiques del Centre d’Estudis i que, al mateix temps, fos similar a les del volum ja publicat, i disposar de prou perspectiva històrica.

El primer volum –segon per ordre cronològic- va veure la llum l’any 2007 i estava dedicat a la Història Moderna. Tot apuntava que les altres dues sèries que havien de completar l’obra es publiquessin en un termini breu de temps. Els bons propòsits, però, van quedar en això, i no ha estat fins vuit anys més tard que no ha vist la llum aquesta tercera part de la col·lecció.

Per al Centre d’Estudis continuar publicant la ‘Història d’Altafulla’ és una obligació que té amb els seus socis i amb la societat en general, i amb aquest segon volum reprèn el procés iniciat l’any 2007, el qual espera cloure dins de les celebracions del quarantè aniversari de la seva fundació.

La presentació tindrà lloc a les 7 de la tarda, i hi intervindran l’autor, Salvador J. Rovira, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i el president de la Fundació Privada Mútua Catalana, Joan Josep Marca.
Social
Et recomanem
Conferència “Ajuntaments, II República i G. Civil a Altafulla"
11 d'octubre a les 19:00h. a les antigues escoles Teresa Manero
Organitza: Centre d'Estudis d'Altafulla
Jornades Europees de Patrimoni
12 i 13 d'octubre de 10:00h. a 14:00h. a la Vil·la dels Munts
Organitza: MNAT
Contacontes "Visca la meva biblioteca!" i berenar
17 d'octubre a les 17:00h. a la Biblioteca
A càrrec d'Eugènia González
Projecció de la pel·lícula "Temporada de caza"
18 d'octubre a les 20:00h. a les antigues escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link