Notícies
17 de desembre del 2014
El llibre de Pedro Nogales i José Carlos Suárez recupera els inicis del cinema al Tarragonès
Segons el document, a Altafulla el cinema no va assolir la seva època daurada fins els anys 60
El llibre 'El nostre Cinema Paradís. Els inicis del cinema als pobles del Tarragonès', ja és al carrer. L’obra ha anat a càrrec dels autors Pedro Nogales i José Carlos Suárez, membres destacats de la Unitat del Cinema de la Universitat Rovira i Virgili. Una investigació històrica sobre l’assentament del fenomen cinematogràfic als pobles de la comarca del Tarragonès, en els seus primers anys de vida (1897-1939).

El mateix autor, Pedro Nogales, explica que es tracta d’un treball exhaustiu de recuperació de la memòria de persones, locals i projeccions que hem oblidat i que van posar les bases del major entreteniment del segle XX.

Entre les conclusions més destacables del treball sobresurt el fet que la història del cinema en general no és aplicable a la història del cinema als pobles. També destaca que l’època daurada del cinema als municipis no va ser als anys 40 com es pensava, sinó que no va assolir el seu punt àlgid fins els anys 50. A Altafulla, per exemple, el cinema no va arribar fins els anys 60.

Més enllà del buidatge d’hemeroteca, per dur a terme la investigació, ha calgut buscar altres fonts alternatives. Una bona línia, segons Pedro Nogales, ha estat la matrícula industrial, on antigament es registrava tota l’activitat comercial i social dels municipis. El rastreig de cafès, així com els arxius municipals, també han estat molt útil en aquest procés.
Pedro Nogales, un dels autors del llibre
Pedro Nogales, un dels autors del llibre
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla