Notícies
22 de desembre del 2014
El Baix Gaià rep l’hivern astronòmic, a l’espera de l’arribada del meteorològic
En les darreres 24 hores la temperatura mínima a Altafulla ha estat de 3,2ºC, mentre que la màxima s’ha situat en els 16,8ºC
Pocs minuts després de la mitjanit, a les dotze i tres minuts d'aquest dilluns, ha arribat l'hivern astronòmic. El solstici d'hivern és el moment en el qual el sol es troba a menys altura sobre l'horitzó de tot l'any. Si els raigs arriben molt inclinats, la radiació solar es reparteix aleshores en una superfície molt més gran, per tant escalfa molt menys per unitat d'àrea que no pas si els raigs arriben més directament, com passa a l'estiu, que la superfície on es reparteix la mateixa energia és molt més petita, i per tant aquesta rep més energia per unitat d'àrea.

L'aportació d'energia el dia del solstici d'hivern, així doncs, és mínima, tot i que això no vol dir que hagi de ser el dia més fred de l'any, ni de bon tros. Justament aquests dies ens trobem sota la influència d'un potent anticicló i d'una massa d'aire poc freda en altura, que implica un ambient relativament temperat allí on hi ha boires o núvols baixos. A Altafulla, segons dades de l’Observador Meteorològic Tamarit-Hort de la Sínia, en les darreres vint-i-quatre hores la temperatura mínima ha estat de 3,2ºC, mentre que la màxima s’ha situat en els 16,8ºC.

A partir de dimarts el sol anirà guanyant altura sobre l'horitzó. Els dies es començaran a allargar de forma neta a l'hemisferi nord, i l'aportació d'energia anirà a més de forma gradual fins al solstici d'estiu, que serà el dia que el sol estarà més alt de tot l'any.
Social
Et recomanem
Visites guiades al Castell d'Altafulla
25 de gener de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de 09:30h. a 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de gener a les 11:00h. des del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
9a Marxa Castells del Baix Gaià
16 de febrer a les 08:00h
Més informació a www.marxacastells.com