Notícies
30 de desembre del 2014
Continua en marxa el Pla Grèvol a Altafulla per garantir la seguretat durant la campanya de Nadal
El dispositiu, impulsat per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, s’allargarà fins l’11 de gener
La Policia Local d’Altafulla i els Mossos d’Esquadra, de manera conjunta amb les policies locals d’arreu de Catalunya, mantenen actiu el Pla Grèvol que van posar en marxa al municipi el passat 1 de desembre per garantir la seguretat i la convivència durant la campanya de Nadal. El dispositiu s’allargarà encara fins el proper 11 de gener. Tot i això, només són uns dies concrets quan els Mossos d’Esquadra patrullen al municipi. La resta de dies són els agents locals els que s’encarreguen de fer el servei d’horari de tancament.

L'objectiu és prevenir i reduir els furts i robatoris en comerços i estrebades al carrer, que es registren durant aquest període. De fet, el sotsinspector de la Policia Local d’Altafulla, Àngel Fernàndez, ha explicat que el dispositiu, un any més, reforça el servei d’horari de tancament d’establiments que ofereix a la ciutadania cada dia durant tot l’any amb un agent al Barri Marítim i un agent al poble.

Àngel Fernàndez també ha explicat que els controls conjunts amb els Mossos són rutinaris al llarg de tot l’any. Un fet que es veu reflectit en el baix índex de delinqüència que es registra al municipi. Tot i això, el sotsinspector sí que ha destacat que en els darrers mesos s’ha detectat un increment dels petits furts. Uns comportaments, ha dit, “difícils d’eradicar”.

El patrullatge conjunt entre Policia Local i Mossos d’Esquadra, que permet mantenir contacte directe amb els comerciants, s'alterna amb el patrullatge amb vehicle i amb la realització de diferents punts de control estàtic. En aquest sentit, el pla també preveu més controls de trànsit i de consum d'alcohol i drogues en algunes dates concretes i dispositius per prevenir incidències en l'àmbit de l'oci nocturn.

És, de fet, en aquesta matèria de dispositius especials, que els Mossos d’Esquadra intensificaran aquest 31 de desembre la vigilància a les carreteres tot coincidint amb la festa de Cap d’Any. Augmentaran els controls d’alcoholèmia i drogues en els punts més propers a les zones d’oci però sense deixar de banda les vies principals on la circulació de vehicles augmenta considerablement aquestes dates.
El sotsinspector de la Policia Local, Àngel Fernández, explica en què consisteix el Pla Grèvol.
Social
Et recomanem
Visites guiades al Castell d'Altafulla
25 de gener de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de 09:30h. a 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
9a Marxa dels Castells del Baix Gaià
26 de gener a les 08:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de gener a les 11:00h. des del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com