Notícies
Cavalcada de Reis de l'any passat. / Foto: Jean Segovia
02 de gener del 2015
Darrera crida a les famílies que vulguin rebre els regals de Reis a casa
Melcior, Gaspar i Baltasar visitaran els veïns que ho sol•licitin a través de l’adreça comissiofestesaltafulla@gmail.com
Ara ja sí que, com cada any i tal com marca una de les fites més tradicionals d’aquestes dates nadalenques, comença a haver-hi nerviosisme entre la canalla, que ja compta amb els dits d’una mà els dies que falten per veure la cavalcada de Reis. Altafulla es prepara per viure una nova nit màgica i rebre els patges com es mereixen. Com és habitual, Ses Majestats arribaran dilluns dia 5 de gener a Altafulla a partir de les 18.00h, per carretera des de la Via Augusta, al Barri Marítim, i embarcats en carrosses enfilaran cap a la plaça del Pou, on està previst que dirigeixin unes paraules als més petits i petites de la vila.

Els acompanyaran una trentena de patges i voluntaris que repartiran caramels al llarg del recorregut, que passarà enguany pels carrers Alcalde Pijuan, Marquès de Tamarit, Sant Antoni Abad, Dalt, Cantó de la Vila, Clos, Cantó de la Vila, Dalt, Sant Antoni Abad, Martí d’Ardenya i Sant Martí, i acabarà a la plaça del Pou on, des de l’Ajuntament, se’ls lliurarà les claus de la vila per començar a repartir els regals.

I és que des de fa un parell d’anys, Melcior, Gaspar i Baltasar reparteixen els regals casa per casa tal i com es feia quaranta anys enrere. Si tot es desenvolupa tal com està previst, la Comissió de Festes ja ha calculat que, com l’any passat, sobre dos quarts d’onze de la nit, tots els infants del municipi tindran els seus regals a casa. Jordi Molinera, regidor de Cultura i Festes a l’Ajuntament d’Altafulla ha parlat del funcionament de la cavalcada de Reis i ha sol•licitat la col•laboració d’aquells veïns que estiguin disposats a ajudar a la comitiva reial.

Per tal de què Ses Majestats lliurin els regals en mà i no més tard, quan els més petits de la casa ja dormen i els Reis Mags de l’Orient fan el volum de feina més gran, abans cal comunicar-ho. Aquelles famílies que ho desitgin no es poden entretenir gaire per tal que Ses Majestats puguin planificar el repartiment. La manera més senzilla i que ha proposat la Comissió de Festes d’Altafulla és mitjançant el correu electrònic.

En aquest sentit, doncs, totes aquelles famílies que vulguin rebre els regals de Reis a casa de la mà de Ses Majestats, han de comunicar-ho tan aviat com sigui possible a través del correu electrònic comissiofestesaltafulla@gmail.com. Un cop rebuda la resposta dels organitzadors de la cavalcada, la Comissió de Festes farà la gestió amb Melcior, Gaspar i Baltasar i tots els seus patges, i més endavant anunciarà el recorregut que realitzaran els Reis pels carrers d’Altafulla.

Recordem que amb la Gran Rua de Reis i el repartiment de regals casa per casa, Altafulla va recuperar fa dos anys una antiga tradició de molts anys enrere i que en la darrera edició ja va beneficiar a més de 80 famílies del municipi. Una xifra, aquesta, que la mateixa Comissió de Festes va reconèixer que havia superat les dades de participació d’altres edicions.
Jordi Molinera ha sol•licitat la col•laboració d’aquells veïns que estiguin disposats a ajudar a la comitiva reial
Jordi Molinera ha recordat el funcionament de la iniciativa.
Social
Et recomanem
Visites guiades al Castell d'Altafulla
25 de gener de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de 09:30h. a 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
9a Marxa dels Castells del Baix Gaià
26 de gener a les 08:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de gener a les 11:00h. des del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com