Notícies
10 d'octubre del 2014
En marxa les tasques d’enderroc dels antics Cinemes Les Bruixes d’Altafulla
L’empresa Mercadona disposa d’un mes per enllestir els treballs de demolició
El regidor d’Urbanisme, Jordi Molinera, ha explicat que amb l’inici de la demolició és posa punt i final a un llarg procés judicial i de legalització i reordenació de l’espai. Ha reconegut que des del consistori tenien l’opció de “deixar la carpeta al calaix perquè s’ho trobés un altre, però que van decidir ser valents i afrontar el problema de cara”. Una determinació que ha arribat “a bon port” amb les diferents parts implicades, i que “dóna sortida a les preocupacions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de la Generalitat, i dels veïns de la zona”. La reordenació urbanística permet, a més, entre d’altres, la connexió amb entrada i sortida amb l’antiga N-340, la recuperació del connector biològic en l’espai que ocupava l’aparcament lateral, i la construcció d’un carril bici.

L’edil no ha amagat la seva tristesa en veure com tiraven a terra un edifici que “ha marcat un abans i un després a Altafulla”, però s’ha mostrat satisfet perquè hi ha una empresa disposada a tirar endavant un nou projecte comercial al municipi”.

Mercadona preveu tenir finalitzades les tasques d’enderroc en una setmana, i disposa d’un mes per continuar amb les tasques de neteja i adequació del solar.

Per la seva banda, l’Ajuntament té previst aprovar en el ple extraordinari del proper dimecres 15 d’octubre els últims permisos urbanístics pendents, que s’hauran d’emetre a la Comissió Territorial d’Urbanisme, que els haurà d’acabar d’aprovar en el seu plenari, a principis del mes de novembre. D’aquesta manera, a finals del mes de novembre o principis de desembre, tots els aspectes tant urbanístics com legals haurien d’estar enllestits.
A partir d’aquí, serà la superfície comercial qui decideixi quan començar la construcció del seu nou equipament.

Un cop enllestits els darrers tràmits burocràtics, la tasca de l’Ajuntament es limitarà simplement a vetllar pel compliment de la normativa, i a controlar com afecta la reordenació a l’entorn.
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla