Notícies
05 de gener del 2015
Els alumnes del Pla de Transició al Treball de Vivers i Jardins d’Altafulla recuperen el Fals Pebrer de l’Hort del Senyor
La iniciativa permet dotar de valor un arbre històric del municipi, i reutilitzar els residus per contribuir en el manteniment del medi ambient
Els alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) de Vivers i Jardins d’Altafulla han apuntat en la seva agenda de tasques pendents la recuperació del ‘Fals Pebrer’ (Schinus molle) de l’Hort del Senyor, un dels arbres amb més història del municipi.

Els estudiants ja fa més d’un any que hi treballen, i els seus esforços comencen a obtenir bons resultats. Ells ja l’anomenen ‘El rei de l’Hort’. Han aixecat al seu voltant una tanca amb pneumàtics per delimitar l’espai i per evitar que l’arbre estigui exposat a possibles agressions. Han netejat la zona que queda sota la capçada, i hi afegeixen triturat de les podes que generen els veïns i veïnes del municipi com a matèria orgànica, a l’hora que eviten que hi creixin males herbes. Han iniciat també la poda amb el sistema de grimpada moderna, que aconsella tallar només les branques seques, i descarregar de pes a les puntes les branques llargues.

La iniciativa, que s’inclou dins del programa educatiu d’aprenentatge del pla, permet recuperar el valor de l’arbre, i reutilitzar els residus per contribuir en el manteniment del medi ambient. La voluntat final és recuperar tot l’espai.
Social
Et recomanem
'Tastets de natura: Els insectes de l’hort'
24 d'agost a les 11:00h. a l'Hort de la Sínia
Reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com. Preu: 5€
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'agost a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
32è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 27 d'agost a la plaça de l'Església
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla