Notícies
05 de gener del 2015
Els alumnes del Pla de Transició al Treball de Vivers i Jardins d’Altafulla recuperen el Fals Pebrer de l’Hort del Senyor
La iniciativa permet dotar de valor un arbre històric del municipi, i reutilitzar els residus per contribuir en el manteniment del medi ambient
Els alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) de Vivers i Jardins d’Altafulla han apuntat en la seva agenda de tasques pendents la recuperació del ‘Fals Pebrer’ (Schinus molle) de l’Hort del Senyor, un dels arbres amb més història del municipi.

Els estudiants ja fa més d’un any que hi treballen, i els seus esforços comencen a obtenir bons resultats. Ells ja l’anomenen ‘El rei de l’Hort’. Han aixecat al seu voltant una tanca amb pneumàtics per delimitar l’espai i per evitar que l’arbre estigui exposat a possibles agressions. Han netejat la zona que queda sota la capçada, i hi afegeixen triturat de les podes que generen els veïns i veïnes del municipi com a matèria orgànica, a l’hora que eviten que hi creixin males herbes. Han iniciat també la poda amb el sistema de grimpada moderna, que aconsella tallar només les branques seques, i descarregar de pes a les puntes les branques llargues.

La iniciativa, que s’inclou dins del programa educatiu d’aprenentatge del pla, permet recuperar el valor de l’arbre, i reutilitzar els residus per contribuir en el manteniment del medi ambient. La voluntat final és recuperar tot l’espai.
Social
Et recomanem
Encesa dels llums de Nadal i inauguració del pessebre
13 de desembre a les 18:00h. a l'ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Actes solidaris amb La Marató de TV3
Des del dia 6 i fins al 19 de desembre
Consulta el programa a: www.altafulla.cat
Contacontes: En Pepitu va a viure a la biblioteca per Nadal
19 de desembre a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Visites al Castell d'Altafulla
Cada primer dimarts i últim dissabte de mes
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla