Notícies
13 de gener del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla ampliarà el nou projecte d’Hort Social per a la gent gran al col•lectiu de persones en atur
Durant aquest mes de gener, la regidoria d’Acció Social farà difusió de la iniciativa, i es preveu que es posi en marxa el mes de febrer
El nou projecte d’Hort Social que la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Altafulla havia de posar en marxa aquest mes de gener resta a l’espera d’algunes consideracions destacables. La iniciativa, que en un principi havia d’anar dedicada exclusivament a les persones grans de la vila, s’ampliarà ara també al col·lectiu de vilatans sense feina. El consistori posarà el projecte a disposició de les persones en atur, i també es planteja dedicar una part de la producció generada a Càritas perquè reparteixi els productes frescos de la terra entre les famílies més necessitades.

La formació en aquest projecte d’hort social anirà a càrrec de l’Hort de La Sínia. Un dels seus responsables, Joan Vives, ha explicat que, a banda d’oferir les diferents eines i recursos per posar en pràctica l’agricultura ecològica, també esdevindrà un espai de trobada en relació amb la natura.

Consistirà en gestionar un espai de 100m2 amb l’objectiu de participar com a voluntaris, gaudir amb la natura, experimentar els beneficis del treball amb la terra, conèixer i estudiar les característiques de les plantes aromàtiques i fomentar les dinàmiques de treball de grup.
Tot això, s’abastarà amb unes activitats molt concretes. Per una banda, les tasques del bon horticultor, com són preparar la terra per plantar, adobar, conèixer les eines de treball i com utilitzar-les o preveure el sistema de reg, entre d’altres.
També s’aprendrà a dissenyar i a planificar un hort, les tècniques d’horticultura ecològica, un taller de plantes que curen plantes i d’aromàtiques i medicinals, i com fer compostatge casolà.

Durant aquest mes de gener, l’Ajuntament farà difusió de la nova vessant de la iniciativa, i es preveu que es posi en marxa el proper mes de febrer. El projecte, ara per ara, estarà limitat a una quinzena de persones.
Eva Martínez, regidora d'Acció Social
Joan Vives, responsable de l'Hort de la Sínia
Social
Et recomanem
'Tastets de natura: Els insectes de l’hort'
24 d'agost a les 11:00h. a l'Hort de la Sínia
Reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com. Preu: 5€
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'agost a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
32è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 27 d'agost a la plaça de l'Església
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla