Notícies
16 de gener del 2015
Conveni de cessió del fons de Josep Maria Boronat a l’Arxiu Municipal de Tarragona
El Centre d’Estudis d’Altafulla va presentar un llibre sobre l’escriptor el passat 7 de novembre
Amb motiu dels actes de celebració dels 76 anys de la fi de la guerra civil a Tarragona, avui divendres 16 de gener a les 7 de la tarda a l’Arxiu de l’Espai Tabacalera se signarà un conveni de cessió del fons documental de l’escriptor, poeta, advocat, jutge i polític catalanista Josep Maria Boronat Recasens, nascut a Tarragona el 4 de febrer de 1904.

La seva filla, Maria Mercè Boronat Blanch, seguint les últimes voluntats del seu pare, lliura a l’Ajuntament de Tarragona el seu fons, integrat per 6 caixes de documentació i prop de 700 llibres de la seva biblioteca personal. Un fons que s’integra a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona amb l’objectiu de garantir la seva conservació, accés i difusió.

Aquest acte anirà acompanyat d’una conferència de la catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili, Montserrat Duch Plana, i de la projecció d’un audiovisual. A l’acte, presidit per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, hi seran presents també la tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo i el regidor de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater.

Cal recordar que el passat 7 de novembre es va presentar a Altafulla el llibre ‘Josep Maria Boronat Recasens (1904-1969). Una aproximació històrica’, d’Edgard Samsó. Una edició del Centre d’Estudis d’Altafulla amb el suport de la Fundació Mútua Catalana que també va comptar amb una conferència de Montserrat Duch. Boronat va passar la seva infantesa a Altafulla.
Social
Et recomanem
'Tastets de natura: Els insectes de l’hort'
24 d'agost a les 11:00h. a l'Hort de la Sínia
Reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com. Preu: 5€
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'agost a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
32è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 27 d'agost a la plaça de l'Església
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla