Notícies
16 de gener del 2015
Conveni de cessió del fons de Josep Maria Boronat a l’Arxiu Municipal de Tarragona
El Centre d’Estudis d’Altafulla va presentar un llibre sobre l’escriptor el passat 7 de novembre
Amb motiu dels actes de celebració dels 76 anys de la fi de la guerra civil a Tarragona, avui divendres 16 de gener a les 7 de la tarda a l’Arxiu de l’Espai Tabacalera se signarà un conveni de cessió del fons documental de l’escriptor, poeta, advocat, jutge i polític catalanista Josep Maria Boronat Recasens, nascut a Tarragona el 4 de febrer de 1904.

La seva filla, Maria Mercè Boronat Blanch, seguint les últimes voluntats del seu pare, lliura a l’Ajuntament de Tarragona el seu fons, integrat per 6 caixes de documentació i prop de 700 llibres de la seva biblioteca personal. Un fons que s’integra a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona amb l’objectiu de garantir la seva conservació, accés i difusió.

Aquest acte anirà acompanyat d’una conferència de la catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili, Montserrat Duch Plana, i de la projecció d’un audiovisual. A l’acte, presidit per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, hi seran presents també la tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo i el regidor de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater.

Cal recordar que el passat 7 de novembre es va presentar a Altafulla el llibre ‘Josep Maria Boronat Recasens (1904-1969). Una aproximació històrica’, d’Edgard Samsó. Una edició del Centre d’Estudis d’Altafulla amb el suport de la Fundació Mútua Catalana que també va comptar amb una conferència de Montserrat Duch. Boronat va passar la seva infantesa a Altafulla.
Social
Et recomanem
Visites guiades al Castell d'Altafulla
25 de gener de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
I Jornada Local d'Educació
25 de gener de 09:30h. a 14:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec i La Tribu del Gaià
9a Marxa dels Castells del Baix Gaià
26 de gener a les 08:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de gener a les 11:00h. des del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com