Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de juliol del 2017
Altafulla ret homenatge a la Mare de Déu del Carme aquest diumenge
La Verge embarcarà a Torredembarra i arribarà a la platja del municipi a les 20h, quan se celebrarà la missa marinera i la processó fins l’Església del Barri Marítim
Molts municipis costaners celebren aquest cap de setmana la festa en honor a la Mare de Déu del Carme. Altafulla serà un dels escenaris d’aquesta commemoració, que, com marca la tradició, es viurà aquest diumenge 16 de juliol a partir de les 8 del vespre.

La Mare de Déu del Carme és la patrona de moltes poblacions del litoral mediterrani i a molts indrets se celebren processons marineres amb embarcacions de tot tipus que s'arrenglen darrere la barca principal, que porta mar endins la imatge de la ‘Stella Maris’. Segons ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio el Mossèn Jaume Gené, “a Altafulla, fins que no va arribar la devoció a la Mare de Déu del Carme, el patró dels mariners era Sant Antoni, que posteriorment, va ser substituït per aquesta imatge femenina maternal”.

Devoció i festa tornaran a anar de la mà en una vetllada que s’iniciarà a Torredembarra amb l’embarcament de la Mare de Déu del Carme, fins a la platja d’Altafulla, on serà rebuda amb l’esclat de coets. Un cop a terra ferma, se celebrarà la tradicional missa marinera, acompanyada d’havaneres, que culminarà amb una processó per Botigues de Mar, el Pont de Mar, i Via Augusta, fins arribar a l’Església del Barri Marítim. La festivitat culminarà amb rom cremat. Per Jaume Gené, “una jornada per compartir i per gaudir de la celebració”.

Sense tenir un gran port mariner ni viure-hi una gran quantitat de mariners, és una festa que es manté ben viva al municipi, i que any rere any aglutina un gran nombre de persones davant del Club Marítim.
Jaume Gené, rector d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "La tortuga roja"
27 d'abril a les 20:30 a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
29 d'abril a les 11:00h. des del Club Marítim Altafulla
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Cursa 1r de Maig
1 de maig a partir de les 09:45h. des de l'Era del Senyor
Organitza: Atletes d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
Visites al Museu Etnogràfic d'Altafulla
Dissabtes de 17:30h. a 19:30h. i diumenges d'11:00h. a 13:30h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla