Notícies
23 de gener del 2015
L'evolució dels usuaris de l'ATM del Camp de Tarragona frena la seva caiguda i tanca el 2014 amb 18,8 milions de viatges
Els ajuntaments d’Altafulla i Tarragona treballen perquè l’autobús interurbà de la ciutat arribi properament a l’estació
El sistema de transport públic de l’ATM de Tarragona ha frenat la seva caiguda aquest 2014 i l’exercici es tancarà amb un total d’usuaris de gairebé 18,8 milions. Aquesta xifra suposa una disminució de viatgers de l’1,4% respecte el 2013, segons dades provisionals de desembre. Les dades de 2014 constaten, a més, un creixement dels títols de més fidelitat, com el T-MES, que augmenta un 28%, i també dels abonaments socials, que creixen més d’un 27%. L’augment més important és el de la T-12, que ha doblat el nombre de validacions passant de 58.888 a 116.000 usuaris.

Pel que fa als usuaris, ha crescut de forma notable la fidelitat dels viatgers del sistema, iniciada ja durant el 2013. Així, fins al mes de novembre, el nombre de viatges dels títols de més fidelitat, el T-MES, ha crescut un 28,10%, mentre que els del T-50/30 i T-10/30 han crescut un 6,38% i un 3,85% respectivament. També cal destacar l’ús del títol T-12, amb un increment del 100,28% el que significa que el nombre de nens i nenes d’entre 4 i 12 anys que l’han fet servir durant 2014 s’ha doblat.

Durant l’any 2014 s’han realitzat més de 334.000 viatges amb els títols socials integrats ATM, el que representa un augment de més d’un 27% respecte el 2013. La incentivació de mesures socials com la T-12 o títols integrats per a famílies nombroses i monoparentals van començar a implantar-se a partir de l’any 2009, tot just un any després de posar-se en marxa la integració tarifaria al Camp de Tarragona.

Com en anys anteriors, l’estacionalitat continua marcant l’evolució mensual del nombre de viatgers del sistema tarifari integrat del Camp de Tarragona, molt especialment en el els serveis interurbans, que entre els mesos de maig i octubre (ambdós inclosos) enregistren el 70% dels viatgers anuals. Les puntes més significatives corresponen als mesos de juliol i agost.

Aquesta estacionalitat en el comportament del transport interurbà està estretament lligada a la mobilitat obligada i no obligada associada a l’activitat del sector turístic a la zona central de la Costa Daurada.

En matèria de transport, val a dir que en aquests moments, els ajuntaments d’Altafulla i Tarragona estan treballant en l’acord de col•laboració que ha de fer arribar properament el bus urbà de la ciutat tarragonina fins l’estació de trens d’Altafulla. Un conveni que ja es va definir ara fa unes setmanes. En aquest sentit, el regidor de Transport de l’Ajuntament d’Altafulla, Pere Gomés, s’ha mostrat satisfet, ja que el nou servei permetrà connectar el Barri Marítim amb el poble.

Tot i això, el regidor altafullenc ha reconegut que encara queden qüestions pendents de solucionar en matèria de mobilitat al municipi. En són un exemple la comunicació ferroviària, amb deficiències de freqüència i necessitats de millora de les infraestructures, i la connexió interurbana amb el barri d’Els Munts i amb Brises del Mar.

Aquesta propera ampliació del recorregut de la línia 9 d’autobús que ofereix l’Empresa Municipal de Transport (EMT) de Tarragona demostra, segons Pere Gomés, la “bona entesa entre ambdós consistoris”.
Pere Gomés, regidor de Transport d'Altafulla
Social
Et recomanem
Presentació del Pla de Gestió de la Platja d'Altafulla
29 de febrer a les 10:00h. a la sala de plens de l'Ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades al Castell d'Altafulla
29 de febrer de 10:00h. a 14:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme d’Altafulla
Jornada de voluntariat forestal
29 de febrer a les 10:00h. a la Finca Canyadell
Organitza: Gepec
8-M: Dia Internacional de les Dones
Durant tot el mes de març
Consulta el programa sencer a www.altafulla.cat