Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
12 de setembre del 2017
Fèlix Alonso: “La Generalitat té capacitat per obrir espais de la seva propietat; Però l'Ajuntament d'Altafulla no se saltarà la llei”
L’acte institucional s’ha traslladat enguany a la zona verda del carrer Clot de Torrell on s’ha inaugurat l’escultura “Al·legoria a l’11 de Setembre”, una donació de Josep Maria Roca, qui va ser arquitecte municipal
L’Ajuntament d’Altafulla va celebrar aquest dilluns, 11 de setembre, els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya, i que, enguany canviaven d’ubicació. El motiu principal del canvi va ser la inauguració de l'escultura “Al·legoria de l'11 de setembre” a la zona verda del carrer Clot de Torrell, a la urbanització Robert. D’aquesta manera, a partir d’ara, el parc està presidit per aquesta escultura de qui va ser l’arquitecte municipal, Josep Maria Roca, qui n’ha fet la donació. L’altafullenc explica que es tracta d’una estructura metàl·lica d’un metre i mig d’ample, i tres metres i 40 centímetres de gruix. Té una forma irregular que està formada per unes bigues, planxes i estris de recuperació per situar-la verticalment en el subsòl. Segons el mateix autor, “és una al·legoria de la senyera de Catalunya amb la forma i els seus colors representatius” com el groc i el vermell. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, va destacar la figura de Josep Maria Roca, entre d’altres, com un dels artífexs de l’èxit actual de la trama urbana altafullenca.

Més enllà d’això, l’acte va estar marcat pel referèndum del proper 1 d'octubre on Fèlix Alonso es va reafirmar en la seva posició de no cedir espais municipals per a la votació. “La Generalitat té capacitat per obrir espais de la seva propietat, de manera que, si hi ha urnes, segur que es posaran. Però l'Ajuntament d'Altafulla no se saltarà la legalitat”, va deixar ben clar Fèlix Alonso, que va sentenciar: “És el moment de la responsabilitat”.

Aquesta opinió no és compartida pel seu soci de govern, el PDECat. El regidor de la formació demòcrata a Altafulla, Pere Gomés, va subratllar que “qui té la potestat al 100% de cedir els espais és l'alcalde, però nosaltres ho intentarem canviar i estem en converses per intentar una recapacitació".

D’aquesta manera, si l’Ajuntament d’Altafulla no cedeix els col·legis electorals habituals com La Portalada, La Violeta i Hort de Pau, els altafullencs i les altafullenques podran votar a l’Institut, on ja es van posar les urnes pel 9N, i l'Alberg de la Casa Gran, equipaments de titularitat de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, el principal grup a l'oposició, l'Esquerra Independentista d'Altafulla (EINA), va mostrar el seu clar desacord amb la decisió del govern municipal. La regidora de la formació independentista a Altafulla, Alba Muntadas, va demanar a Fèlix Alonso “que recapaciti i cedeixi els espais municipals habituals”. A més, l'EINA ha fet arribar una carta als portaveus dels dos partits de govern, Alternativa Altafulla i PDECat, en la qual proposa assumir la responsabilitat d'obrir els espais municipals.

A l'ofrena floral, no hi va assistir el representant de Ciutadans, Alberto Moreno, en una jornada que va començar amb la tradicional hissada de l'estelada al carrer de Marquès de Tamarit, tal i com es va aprovar en el Ple Municipal, cada 11 de setembre, per Sant Jordi i el 9 de novembre. Els Grallers d’Altafulla van interpretar Els Segadors, himne nacional de Catalunya, davant l’escultura de Josep Maria Roca.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Pere Gomés (PDECat) i Alba Muntadas (EINA)
Social
Et recomanem
Celebració de la prova de Triatló dels Jocs Mediterranis
23 de juny durant tot el matí a Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant el castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
XVIII Nit de Bruixes
29 i 30 de juny a la tarda pels carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert de final de curs de Gaià Gospel
30 de juny a les 20:00h. al bar-restaurant Faristol
Organitza: Gaià Gospel