Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
12 de setembre del 2017
Prop de 1.200 alumnes comencen el nou curs escolar a Altafulla
Augmenten els alumnes al Roquissar i a l’Institut, que iniciarà les classes divendres, mentre que baixen els més petits a les llars d’infants municipals
Un total de 1.179 alumnes comencen el curs escolar 2017-18 als centres d’Educació Infantil i Primària d'Altafulla. Els de Secundària ho faran el pròxim divendres. El col·legi El Roquissar compta amb un total de 220, 69 alumnes que es reparteixen entre les tres línies de P3, P4 i P5 d’Educació Infantil; i 151 escolars, entre les sis aules d’Educació Primària que va des del primer curs al sisè. Quant a l’escola La Portalada, són un total de 429 alumnes que comencen el nou curs. Un total de 139 alumnes es reparteixen en les dues línies amb què disposen P3, P4 i P5; mentre que els 290 restants corresponen a les dues línies per curs d’Educació Primària.

Pel que fa a l’Institut Altafulla, com és natural, augmenten els alumnes respecte el curs anterior i absorbeix un total de 462 alumnes, que es distribueixen en 125 alumnes per a les cinc línies de Primer d’ESO; 125 més per a les cinc línies de Segon; 112 alumnes per a les quatre línies de Tercer d’ESO, i 84 alumnes per a les tres línies de Quart d’ESO. Els dos nivells de Batxillerat, que compten amb dues línies cadascun, tenen un centenar d’alumnes més, 50 per Primer, i 50 més per Segon. Les classes però, no començaran fins divendres.
El curs ha començat amb absoluta normalitat als dos centres de la Portalada i el Roquissar, ja que l’Institut no començarà fins divendres. Així ho han explicat als micròfons d’aquesta casa els directors de la Portalada, el Roquissar i l’Institut, Cristina González, Germán Martínez i Jose Ramon García, respectivament.

D’altra banda, el nombre d’alumnes s’ha reduït a l’Educació Infantil a les llars d’infants municipals d’Altafulla, que ja van iniciar el curs la setmana passada. D’aquesta manera, l’escola bressol Francesc Blanch absorbeix un total de 30 infants on P0 compta a dia d’avui amb un únic alumne i set vacants; a P1 hi ha onze alumnes per dues places vacants, i a P2, 18 menuts per dos vacants. La llar Francesc Blanch disposa d’una sola línia per curs. Pel que fa a la llar d’infants Hort de Pau, compta amb un total de 38 alumnes, distribuïts també per una línia a P0 amb set alumnes i una vacant; una línia a P1 amb tretze alumnes, i una altra línia a P2 amb 18 infants i dues places vacants.

El regidor d’Educació, Xavier Rofas, ha remarcat que “és habitual cada any que a mesura que anem avançant el curs, les classes de P0 es vagin omplint amb més petits a causa de nous naixements”. Si es compara amb cursos anteriors, la llar Hort de Pau havia arribat a superar la seixantena de matrícules quan enguany no arriba a la quarantena. Aquest fet ha provocat també un replantejament del personal de les llars d’infants. El regidor d’Educació, Xavier Rofas, ha explicat que un cop reunits amb les parts afectades, representants dels treballadors i Ajuntament es va acordar “amb una actitud prudent i de consens, ajustar les línies amb el número d’alumnes que tenim i reubicar una tècnica i dues auxiliars de manera interna per evitar acomiadaments”.

Així, una tècnica passarà a l’Escola d’Adults, una auxiliar com a personal de suport administratiu a la Policia Local, i una altra, com a suport administratiu a l’Ajuntament.
Més enllà de l’inici de curs, un dels grans projectes d’Educació és el gimnàs de l’escola La Portalada que finalment s’ampliarà uns metres més del que s’havia previst inicialment. El regidor d’Educació, Xavier Rofas, ha explicat que a mitjans de juliol es van reunir amb representants de l’AMPA, la directora, la professora d’Educació Física, els arquitectes redactors del projecte, i tècnics municipals per fer-ne una primera valoració, i es va acordar ampliar-lo tal i com havien proposat des del centre. Segons Rofas, “com que l’augment no implicarà una major despesa i es podrà assumir, ho vam rebre amb els braços oberts”.

Per la seva banda, la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, va avançar que la licitació de l’obra es podria dur a terme al 2018, cosa que podria significar que estigués enllestit per al curs 2018-19.
Cristina González, Germán Martínez i José Ramon García
Xavier Rofas, regidor d'Educació
Xavier Rofas, regidor d'Educació
Social
Et recomanem
Exposició "Els monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat"
16 de febrer a les 18:00h. al Casal La Violeta
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Projecció de la pel·lícula "Personal shopper"
16 de febrer a les 18:00h. al casal La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 de febrer a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert de Paco Ibáñez
25 de febrer a les 19:00h. al Casal La Violeta
Organitza: Festival Barnasants i Ajuntament d'Altafulla