Notícies
Foto: Diables d'Altafulla
12 de setembre del 2017
La Policia Local d’Altafulla es nega a obrir pas al Correfoc dels Diables per dur estelades
El govern municipal defensa que l’ordre de la retirada de les estelades venia del cos policial i la regidora destaca la normalitat de l’acte
El Grup de Diables ha denunciat públicament l’Ajuntament d’Altafulla per no haver posat a disposició del grup la Policia Local ni l’ambulància durant el correfoc de la Diada tal com es feia cada any perquè els Diables van actuar amb estelades. L’Ajuntament ha negat taxativament la versió de l’entitat i afirma que sí hi va haver Policia Local i ambulància.

El portaveu dels Diables d’Altafulla, Jordi Andreu, considera que aquesta actuació és un “atac a la llibertat d’expressió”. Segons ha explicat i així ho constata el comunicat, abans de començar “la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ens ha comunicat que si duiem estelades penjades de les forques, la Policia Municipal no ens obriria pas pels carrers ni l’ambulància ens acompanyaria al darrera”.

Els Diables van mantenir el seu correfoc amb l’estelada i han denunciat que els membres de la Policia Local els han fet “reiterades fotografies, suposem que per demostrar que duiem dues estelades”.

Els Diables afirmen ser “una entitat apolítica” i els seus membres “s’expressen com creuen convenient, lliurement i en el sentit que els propis diables volen en cada moment”. L’actuació de l’Ajuntament “atempta greument a la llibertat d’expressió de les persones”, afirmen en el comunicat.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, s’ha desmarcat de la decisió de la Policia Local, ja que ha estat una ordre vinguda del mateix cos, i ha afirmat que en cap cas es van absentar ni la Policia Local ni l’ambulància. “La Policia Local es va posar en contacte amb mi i em van comunicar que en haver estelades, l’acte ja no es considerava un acte festiu, sinó polític, i per això no obririen el pas”.

Castellarnau ha recordat que “l’ambulància es va situar a la plaça del Pou durant tot el recorregut”. Davant la comunicació de la Policia Local, la regidora, segons ha explicat, es va posar en contacte amb el cap de colla dels diables “i em va dir que no hi havia cap problema que la Policia Local no obrís el pas i l’ambulància no el tanqués”, ha assegurat la regidora de Cultura, que ha assegurat que l’acte es va fer amb tota normalitat.

Respecte a les fotos que va fer la Policia Local, la regidora de Cultura ha deixat clar que és “una actuació pautada, que sempre es porta terme quan hi ha pancartes o banderes. Forma part de la seva feina”.
Jordi Andreu, portaveu dels Diables d'Altafulla
Jordi Andreu, portaveu dels Diables d'Altafulla
Montse Castellrnau, regidora de cultura
Social
Et recomanem
Celebració de la prova de Triatló dels Jocs Mediterranis
23 de juny durant tot el matí a Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant el castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
XVIII Nit de Bruixes
29 i 30 de juny a la tarda pels carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert de final de curs de Gaià Gospel
30 de juny a les 20:00h. al bar-restaurant Faristol
Organitza: Gaià Gospel