Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
13 de setembre del 2017
L’Altafulla Balla, una de les propostes més exitoses de la Festa Major Petita
L’actuació del grup de dansa de l’Alto Aragón va fer les delícies del públic tant en l’exhibició de divendres com dissabte a La Violeta
L’Altafulla Balla ha estat una de les activitats que més valoracions positives ha recollit en la Festa Major Petita. Enguany, l’actuació de la Colla de Gegants i Nans i els Bastoners d’Altafulla ha estat acompanyada pel grup de dansa de l’Alto Aragón. La presència de l’entitat folklòrica aragonesa ha suposat el punt àlgid de l’acte que es va dur a terme a la Violeta.

En un principi, estava programat que l’Altafulla Balla es realitzés a la Plaça del Pou. La pluja de divendres i la previsió meteoròloga de dissabte, però, van obligar a l’organització a traslladar-la a la Violeta. Margarida Aniorte, una de les responsables dels Bastoners d’Altafulla, es va mostrar decebuda per haver de canviar d’escenari tot i que va reconèixer que “la Plaça del Pou estaria impracticable i seria perillós per ballar”.

L’actuació de l’Alto Aragón va permetre als assistents poder conèixer les danses més tradicionals del Pirineu d’Aragó. No en va, l’entitat procedent de Jaca porta des del 1975 recopilant les danses més típiques que es ballen a la comunitat aragonesa amb l’objectiu de mantenir vius els seus costums i tradicions. Així ho explicava el president dels bastoners d’Altafulla, Josep Maria Ferré, abans de l’inici de l’Altafulla Balla.

El grup folklòric Alto Aragón no només va formar part de l’Altafulla Balla que es va dur a terme dissabte. Divendres, van oferir un primer tast per ensenyar les jotes, els palotiaus, els boleros, o les albades a tots els curiosos que es van donar cita a la Plaça de l’Església. Margarida Aniorte, que va ser partícip de la mostra, va explicar que “la gent que hi vam participar ens ho vam passar molt bé”.

En el balanç general de fi de festes, Aniorte va reconèixer als micròfons d’aquesta casa que l’Altafulla Balla va ser l’activitat que més li va agradar. De fet, tots els assistents van felicitar a l’organització perquè “realment va ser un grup molt bonic de veure i escoltar”.
Margarida Aniorte, responsable dels Bastoners d'Altafulla
Josep Maria Ferré, president dels Bastoners d'Altafulla
Margarida Aniorte, responsable dels Bastoners d'Altafulla
Social
Et recomanem
Celebració de la prova de Triatló dels Jocs Mediterranis
23 de juny durant tot el matí a Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant el castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
XVIII Nit de Bruixes
29 i 30 de juny a la tarda pels carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert de final de curs de Gaià Gospel
30 de juny a les 20:00h. al bar-restaurant Faristol
Organitza: Gaià Gospel