Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
13 de setembre del 2017
La platja d’Altafulla registra 279.000 visitants durant l’estiu
La incorporació de 3 agents policials ha permès afrontar amb garanties les exigències del període estival en un municipi d’elevada afluència turística
La platja d’Altafulla ha viscut un estiu força intens pel que fa al nombre d’usuaris que l’han visitat. Ángel Fernández, sotsinspector de la Policia Local d’Altafulla, ha detallat als micròfons d’aquesta casa les xifres que s’han obtingut durant els mesos d’estiu. En el mes de juliol s’han registrat 113.000 persones; en el mes d’agost 146.000; i si afegim les dades dels 15 dies de juny, el total és de 279.000 persones. No obstant això, la temporada de platja no es tancarà fins el pròxim divendres. Serà llavors quan el servei de socorrisme i la Policia Local podran fer una valoració exacta del nombre de visitants.

Per afrontar les exigències de l’estiu en un municipi com Altafulla, la Policia Local va suggerir a l’alcaldia la possibilitat de reforçar la plantilla amb 3 policies més. Aquests agents han cobert durant el període estival temes de proximitat a la platja i els comerços del barri marítim i la vigilància de la zona dels Munts i la zona de la Renfe. El servei s’ha efectuat des de les 10 del matí fins a les 9 del vespre i s’ha reforçat durant els caps de setmana. Àngel Fernández ha explicat que això els ha permès realitzar altres tipus de servei conjuntament amb els guàrdies que ja estaven en plantilla per complir amb els aspectes de proximitat.

Els 3 agents que s’han incorporat al planter policial són José Manuel Rasero, Daniel Fernández i Iván Díez. El primer ha explicat que les tasques fonamentals que han realitzat han estat de vigilància tant a la platja com en els comerços. L’objectiu, tenir controlats els petits furts per informar al cap de policia i decidir les solucions més adients per cada cas. També ha estat responsabilitat seva tancar la zona del centre perquè la gent pogués circular amb total seguretat i evitar qualsevol problema amb els aparcaments.

En aquest sentit, Daniel Fernández ha fet referència a les incidències relacionades amb els estacionaments i els guals. El fet que hi hagués més gent que places d’aparcament els ha obligat a regular bé el trànsit per tal de tenir les places ben ocupades.

Per la seva part, Iván Díez ha explicat que la coordinació amb el servei de socorrisme de la platja ha estat de màxima col·laboració. Els agents han realitzat 2 o 3 torns al dia per parlar amb el socorristes i informar si hi ha hagut cap tipus d’incidència.

Pel que fa al dispositiu de vehicles, hi ha hagut un cotxe de seguretat ciutadana i tres que s’han repartit per cobrir diferents serveis; un vehicle ha estat destinat a la zona de Brises del Mar i l'N-340; un segon per a la zona del poble; i un tercer que ha estat cobrint la zona del PP5.

El sotsinspector de la Policia Local d’Altafulla també ha explicat que han rebut diverses felicitacions per part dels ciutadans. Els agraïments han estat en referència a la presència dels agents a la platja i del comportament i atenció que han rebut per la seva part. En aquest sentit, ha destacat les polseres que s’han repartit per evitar la pèrdua dels infants i la col·laboració amb els socorristes.

Pel que fa a la seguretat del municipi, Àngel Fernández ha dit que ha estat la mateixa que s’estava produint fins ara. El nombre de denúncies i intervencions es mantenen per sota de la resta del Camp de Tarragona tot i l’augment de la població que ha rebut Altafulla en els mesos d’estiu.

Les pròximes intervencions de la Policia Local aniran destinades a les campanyes de prevenció escolar. Com és habitual es faran cursos de formació vial per dur-los a terme en els centes escolars del municipi.
Àngel Fernández, sotsinspector de la Policia Local d'Altafulla
Àngel Fernández, sotsinspector de la Policia Local d'Altafulla
Àngel Fernández, sotsinspector de la Policia Local d'Altafulla
Social
Et recomanem
Celebració de la prova de Triatló dels Jocs Mediterranis
23 de juny durant tot el matí a Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant el castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
XVIII Nit de Bruixes
29 i 30 de juny a la tarda pels carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert de final de curs de Gaià Gospel
30 de juny a les 20:00h. al bar-restaurant Faristol
Organitza: Gaià Gospel