Notícies
Foto: Anna F. - Ajuntament Torredembarra
13 de setembre del 2017
La Fira d’Indians de Torredembarra, un èxit de visites
L’ofici dels boters ha estat un dels grans atractius de la 8ª edició juntament amb les visites guiades i els espectacles musicals que van reunir gairebé 2.000 persones
La Fira Indians de Torredembarra ha omplert de gom a gom el nucli antic del municipi. La 8a edició de la mostra ha apropat als usuaris la divulgació i promoció del patrimoni indià de Torredembarra i la recuperació de la memòria històrica de l’ofici dels boters. En aquest sentit, aquest ha esdevingut una de les activitats més destacades de la fira. No en va, 1.300 persones han visitat l’exposició i l’audiovisual “La memòria dels boets”, que ha anat acompanyada d’una demostració de l’ofici. També ha comptat amb la conferència “L’exportació del vi i aiguardent, els boters de Torredembarra” a càrrec dels historiadors locals Gabriel Comes i Jordi Suñé. En aquest acte hi han assistit una seixantena de persones.

Els usuaris també han tingut l’oportunitat de realitzar les visites guiades. En aquesta ocasió s’ha reprès la visita exclusiva al cementiri municipal per conèixer el llegat indià. La proposta ha comptat amb la visita d’un nombre aproximat de 40 visitants. Les del patrimoni indià han acollit 150 persones entre totes les visites del cap de setmana.

A més, també s’han realitzat activitats comercials i musicals. En aquest sentit, cal destacar la cantada d’havaneres amb el grup Veles i Vents, que va aplegar més de 900 persones a la Plaça del Castell. També el concert i el ball de música cubana amb el grup LMK Indomables, que va reunir un miller de persones.

A més, els usuaris també han gaudit de l’activitat comercial que es pot trobar habitualment en un esdeveniment d’aquestes característiques i d’unes propostes musicals més pròpies.
Les activitats infantils també van ser tot un èxit: es van repartir 300 racions de la xocolatada popular gratuïta i l’espai d’experimentació i joc lliure amb jocs participatius en família, també van ser tot un èxit.

A més, durant tot el cap de setmana hi ha hagut exposició de productes d’ultramar i mostra d’oficis, degustació de mojitos, mercat d’artesania per tota la fira, vuit dames indianes vestides d’època que han passejat per la fira. Com cada any s’ha obsequiat amb un barret indià les persones que van assistir a la fira vestides completament de color blanc. La Fira ha comptat amb una cinquantena de parades al nucli antic, des de la plaça del Castell fins a la plaça de la Vila, i diversos comerços de la vila s’hi van afegir.
Social
Et recomanem
Dia Mundial contra la violència de gènere
24 de novembre a les 19:00h. a la plaça del Pou
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Concert de Jay lem'on i Maria Vidal, i Trio Vintage
25 de novembre a les 21:30h. al casal La Violeta
Organitza: Col·lectiu d'Artesans d'Altafulla
I Trobada empresarial d'Altafulla
27 de novembre a les 17:00h. al casal La Violeta
Organitza: ATECA
Dimarts emprenedor: "Pacte per a la reforma horària"
28 de novembre a les 19:00h. a la sala de plens de l'ajuntament
Organitza: Ajuntament d'Altafulla i URV Emprèn