Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
13 de novembre del 2017
Altafulla clou els plats forts de la Festa Major de Sant Martí
El punt i final oficial l’han posat aquest diumenge els Diables amb els Versots i el Castell de Focs. El programa de post-festa s’allargarà fins el 30 de novembre
Altafulla ha posat el punt i final als plats forts de la Festa Major de Sant Martí aquest diumenge al vespre. Ho ha fet, com marca la tradició, amb els Versots dels Diables i el Castell de Focs de fi de festa. Enguany, el punt de mira ha tornat a esdevenir la política municipal, i ho ha fet amb més ganes que mai. El govern en minoria d’Alternativa Altafulla, el referèndum de l’1 d’Octubre, l’empresonament de polítics i líders socials i l’article 155 aplicat a Catalunya, han esdevingut els temes centrals d’uns Diables que enguany celebraven també el 5è aniversari dels Petits.

Pel president de l’entitat, Àlex Cañas, els versots són “el colofó de molts dies de feina”. Ha insistit que els Diables esdevenen una de les entitats més actives per Sant Martí, amb activitats per a totes les edats i tots els públics. A falta encara de la celebració de la 14a Baixada de Trastos del proper cap de setmana, el president ha fet un balanç molt positiu de l’edició d’enguany.

Durant la jornada de diumenge també s’ha celebrat el torneig de dòmino, l’exposició de dibuixos del Cercle Artístic, l’espectacle de màgia i humor del Mag Nebur, el vermut electrònic dels Castellers d’Altafulla, i la projecció de la pel·lícula ‘Canta!’ del Cineclub Altafulla-Link.

Aquest segon cap de setmana, però, ha estat marcat principalment per la diada de l’11 de novembre i els actes més tradicionals de la festivitat. El toc de matinades ha donat el tret de sortida a la jornada en honor al Sant; seguit de l’esmorzar de l’arengada; la Pujada del Pilar per les Escales, que els Castellers d’Altafulla han aconseguit portar fins la plaça de l’Església per segon any consecutiu; la processó de Sant Martí, amb la participació dels elements del seguici festiu; la ballada de bastons i sardanes; el Joc del Quinto dels Diables d’Altafulla; i la Rua de Sant Martí, amb la representació de la llegenda a la plaça del Pou, enguany amb la narració de la veïna Joana Badia. La diada ha culminat amb el ball de Festa Major. En un primer moment, havia d’anar a càrrec de la formació Blaumut, però, per motius aliens a l’Ajuntament, s’ha hagut de substituir per l’actuació de l’Orquestra Taxman Band.

A falta encara dels actes de post-festa, la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Montse Castellarnau, s’ha mostrat molt satisfeta i n’ha fet un balanç positiu. Ha destacat la gran feina que hi ha al darrera, la dificultat de quadrar agendes i la necessitat de mobilitzar la ciutadania, que enguany s’han sumat al patiment extra davant de la suspensió d’alguns actes, ja sigui pel context polític català o per condicions meteorològiques adverses. Afortunadament, l’estiuet de Sant Martí s’ha fet notar aquest segon cap de setmana.

A nivell d’afluència de públic, la regidora ha destacat tots aquells actes pensats per la canalla. També ha fet una referència especial al Pilar per les Escales, que, per segon any consecutiu, ha vist com a regidora pujar fins dalt de tot.

Abans de seure per valorar l’edició d’enguany, encara queden pendents els actes de post-festa, que s’allargaran fins el 30 de novembre. Aquest dimarts és el torn del dinar de germanor de la gent gran. Al llarg d’aquests dies també hi ha prevista la ‘Setmana Negra’, el VIIIè Cros del Roquissar, el Dia Mundial contra la Violència de Gènere, o la 14a Baixada de Trastos, entre d’altres.
Àlex Cañas, president dels Diables d'Altafulla
Montse Castellarnau, regidora de Cultura i Festes
Montse Castellarnau, regidora de Cultura i Festes
Social
Et recomanem
La capsa dels contes, amb Activistes d'Altafulla
17 de gener a les 17:30h. al Centre d'Entitats
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Taller "Escriu la teva història", a càrrec de Nela Yanes
18 de gener a les 18:00h. a la Biblioteca Municipal
Inscripcions a la Biblioteca
Projecció de la pel·lícula "Toni Erdmann"
19 de gener a les 20:30 al casal La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
8a Marxa dels Castells del Baix Gaià
28 de gener a partir de les 8:30h. des de les eres d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla