Notícies
14 de novembre del 2017
Altafulla commemorarà el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones durant tot el mes de novembre
El tret de sortida el dóna aquest dimecres l’exposició ‘La representació dels cossos de les dones’, que es podrà visitar fins el dia 30 al vestíbul de l’Ajuntament
Lluitar contra la invisibilitat que encara pateixen les dones i promoure la sensibilització de la ciutadania envers la igualtat de gènere són els principals objectius que persegueix la regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla.

El 25 de novembre, quan es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, és un data assenyalada a l’agenda de l’edil Marisa Méndez-Vigo. Des de l’àrea que encapçala ha organitzat, amb la col·laboració de diferents entitats i veïns del municipi, tot un seguit d’actes amb la voluntat d’anar més enllà d’aquesta data i ampliar la reivindicació durant tot el mes de novembre.

El tret de sortida el donarà aquest dimecres 15 de novembre l’exposició ‘La representació dels cossos de les dones’. La mostra s’instal·larà al vestíbul de l’Ajuntament, i restarà oberta al públic tots els matins, de dilluns a divendres, fins al 30 de novembre.

Es tracta d’una iniciativa de L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, que té com a objectiu la iniciació en la lectura crítica de la representació que fan els mitjans de comunicació audiovisual del cos femení, desxifrant els missatges ocults que tenen les imatges per tal de posar en evidència els prejudicis adquirits, que contribueixen que tinguem una percepció condicionada del propi cos. El recorregut que es proposa situa les imatges actuals en relació a les del passat, establint paral·lelismes que permeten entendre els orígens i la funció de les formes de representació hegemòniques.

La mostra es complementarà amb una visita comentada, el dia 27 a les 6 de la tarda.
També aquesta setmana, es presentarà el llibre ‘Catalanes del IX al XIX’, a càrrec d’una de les autores i pregonera de les festes de Sant Martí d’Altafulla, Montserrat Sanmartí. Aquesta obra s’havia d’haver presentat el passat 27 d’octubre però, per motius familiars de l’autora, no va ser possible i es va ajornar per aquest divendres 17 de novembre, a les 7 de la tarda al Centre d’Entitats. La publicació recull un seguit de biografies de dones catalanes que van viure durant aquest període històric i completa un altre llibre, publicat el 2006, sobre catalanes del segle XX. Tot un treball adreçat a desvetllar les trajectòries vitals d’un seguit de dones, com ara la soprano internacional Josefina Huguet Salat, la reina de la Corona d’Aragó Elisenda de Moncada i Pinós, o la fundadora de les germanetes dels ancians desemparats, Santa Teresa Jornet, que han deixat empremta.

L’acte institucional tindrà lloc el divendres 24 de novembre a la plaça del Pou. Consistirà en una performance a càrrec de Mans per l’Acció Solidària i el Grup de Teatre +A prop, i la lectura del manifest contra la violència de gènere.

En aquesta línia, la regidora Marisa Méndez-Vigo ha lamentat “les situacions molt doloroses i molt injustes que pateixen moltes dones arreu del món”.

De cara a la setmana vinent, també hi ha prevista la xerrada ‘Eines per una comunicació no sexista’, el 21 de novembre a les 7 de la tarda a la Sala de Plens, a càrrec de Maria Zafra, membre de l'Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació; així com el col·loqui per a famílies ‘Ni prínceps blaus ni princeses promeses’, el dia 30 a les 3 de la tarda, de la mà del politòleg Xavier Cela Beltran, membre de la Cooperativa Candela.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Tres anuncios en las afueras"
14 de desembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Actes solidaris amb La Marató de TV3
Propostes i iniciatives de les entitats locals
Consulta les activitats a altafulla.cat
Presentació dels equips del CE Altafulla
15 de desembre a les 16:00h. a l'Estadi Municipal
Organitza: Centre d'Esports Altafulla
Representació de l'obra "Toc toc"
15 de desembre a les 21:30h. a La Violeta
Entrades a l'Oficina de Turisme, altafulla.cat i Infotactile