Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de novembre del 2017
Una vintena de voluntaris faran possible el Gran Recapte d’Aliments l'1 i el 2 de desembre
Enguany, únicament realitzaran la recollida al centre comercial Caprabo, i cediran l’espai que ofereix Mercadona a Càritas Torredembarra
Càritas Altafulla es prepara per a una nova edició del Gran Recapte del Banc dels Aliments. La cita se celebrarà enguany els dies 1 i 2 de desembre gràcies a la col·laboració desinteressada de milers de ciutadans que dediquen el seu temps lliure, durant un cap de setmana, a ajudar a les persones més necessitades.

L'any passat van ser 25.000 els voluntaris de tota Catalunya que hi van aportar el seu granet de sorra, i enguany l'objectiu és arribar als 27.500. A Altafulla seran una vintena les persones que hi col·laboraran al llarg de les dues jornades. Segons ha avançat una de les responsables de l’entitat al municipi, Pilar Murua, faran torns de 4 hores en parelles.

En aquesta ocasió, però, els voluntaris d’Altafulla únicament realitzaran la recollida d’aliments al centre comercial Caprabo, i cediran l’espai que ofereix Mercadona a Càritas Torredembarra. Una decisió, segons Pilar Murua, que ve motivada per la bona reserva d’aliments que disposen al municipi gràcies, sobretot, als ajuts que reben de la Unió Europea des de finals de l’any passat.

Habitualment, tot el que recullen durant aquesta doble jornada del Gran Recapte representa un terç del que necessiten al llarg de tot l’any. Un percentatge que esperen repetir en aquesta nova edició de la iniciativa.

La resta de provisions provenen del Banc d’Aliments, a qui sol•liciten productes frescos una vegada al mes; i de la Unió Europea, que els facilita aliments bàsics amb una periodicitat quadrimestral.

Tots aquests productes permeten donar resposta a la quarantena de famílies que atén a dia d’avui l’entitat. Els dimarts i els divendres són els dies previstos per fer entrega d’aquests aliments al local de Càritas Altafulla.

Al conjunt de les comarques tarragonines hi haurà distribuïts 360 punts de venda, pels quals es necessiten més d’un miler de voluntaris. Per prendre-hi part, cal inscriure’s al portal web www.granrecapte.com.
Pilar Murua, una de les responsables de la iniciativa a Altafulla
Pilar Murua, una de les responsables de la iniciativa a Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Tres anuncios en las afueras"
14 de desembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Actes solidaris amb La Marató de TV3
Propostes i iniciatives de les entitats locals
Consulta les activitats a altafulla.cat
Presentació dels equips del CE Altafulla
15 de desembre a les 16:00h. a l'Estadi Municipal
Organitza: Centre d'Esports Altafulla
Representació de l'obra "Toc toc"
15 de desembre a les 21:30h. a La Violeta
Entrades a l'Oficina de Turisme, altafulla.cat i Infotactile