Notícies
30 de gener del 2015
El programa ‘Bon Dia’ de l’àrea d’Acció Social d’Altafulla compleix tres anys i mig en funcionament
A dia d’avui són una cinquantena les persones grans que en gaudeixen, i els resultats són més que positius
El programa ‘Bon Dia’, que desenvolupa l’àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Altafulla, celebra aquest mes de febrer tres anys i mig en funcionament. Es tracta d’una iniciativa encapçalada per la regidora Eva Martínez que es va posar en marxa l’agost del 2011 amb la voluntat de donar suport a les persones grans de la vila que viuen soles i que no compten amb l'assistència en el domicili de descendents al seu càrrec.

Aquest programa va començar sent una trucada telefònica diària, de dilluns a divendres, per tal de tenir constància que aquestes persones es troben bé i de la mateixa manera saber si necessiten algun tipus d'ajut. Més endavant, donades les necessitats dels usuaris, es va complementar amb el servei de menjar a domicili, i el servei de transport adaptat.

A dia d’avui són una cinquantena les persones grans que en gaudeixen, i els resultats són més que positius. La regidora Eva Martínez ha explicat que el servei i les persones que en formen part han esdevingut una extensió més de les seves famílies.

En un primer moment, era personal de l’administració qui s’encarregava de fer el seguiment, però el creixement constant de la demanda va requerir d’una xarxa de voluntariat paral·lela que pogués donar resposta a les necessitats dels usuaris. Àngels Ribé és una de les voluntàries. Fa tres anys que hi col·labora i és ella qui s’encarrega tots els divendres de fer les trucades. S’hi passa més de quatre hores, i reconeix que “rep més del que dóna”. Sentim quin és el procediment que segueix.

El servei va adreçat a persones o parelles majors de 75 anys i a persones adultes amb alguna malaltia i/o discapacitat. Les persones interessades s'han d'adreçar a la regidoria d'Acció Social i Ciutadania d'Altafulla des de les oficines de l’Ajuntament o bé a través del telèfon 977 65 00 08.

Cal tenir present que la petició del servei l'ha de tramitar la persona o persones interessades i que l'Ajuntament no pot, d'acord amb la llei, contactar directament amb els usuaris potencials utilitzant dades del padró municipal. La documentació que cal aportar és la fotocòpia del DNI, el certificat de convivència i el certificat mèdic o reconeixement de la discapacitat (si s'escau).
Eva Martínez, regidora d'Acció Social
Àngels Ribé, voluntària del 'Bon Dia'
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla