Notícies
04 de desembre del 2017
Càritas Altafulla recull 3.548 kg en la novena edició del Gran Recapte d’Aliments
Enguany, en destaca l’increment de productes d’higiene personal i de productes de neteja de la llar, en detriment dels aliments bàsics
Càritas Altafulla ha tancat amb 3.548 kg la novena edició del Gran Recapte d’Aliments. Una xifra que des de l’entitat valoren molt positivament, tot i situar-se per sota de la registrada l’any anterior, quan es van recollir 5.300kg. En aquesta ocasió, l’entitat disposava d’un únic punt de recollida, donat que havia cedit l’espai de Mercadona a Càritas Torredembarra, que compta amb menys reserves i atén més famílies necessitades. Del total de quilos recollits, prop de 650 corresponen a litres de llet.

Una de les responsables del Gran Recapte al municipi, Pilar Murua, ha parlat d’una recollida un pèl diferent respecte altres anys, en què ha destacat l’increment de productes d’higiene personal i de productes de neteja de la llar, en detriment dels aliments bàsics. Aquesta, de fet, era la voluntat de Càritas Altafulla, que a dia d’avui ja disposa de prou reserves alimentàries, gràcies als paquets que rep trimestralment per part de la Unió Europea. De fet, amb aquestes reserves espera poder cobrir les necessitats dels seus usuaris fins el mes de maig.

L’entitat ha fet recompte aquest dilluns al matí, i la Brigada Municipal ha traslladat totes les capses, ja classificades i retolades. Ara només resta pendent ordenar-les segons els productes i la seva data de caducitat.

El Gran Recapte d’Aliments no ha estat l’única activitat a l’agenda de Càritas Altafulla aquest cap de setmana. L’entitat també ha recollit un total de 225 euros aquest diumenge al Casal La Violeta amb la representació de l’obra de teatre ‘L’Antiquari’. Una proposta que ha arribat de la mà de l’Associació del Personal de “la Caixa”, i que no serà l’última que se celebri al municipi en favor de l’entitat solidària. La presidenta, Carme Vives, s’ha mostrat satisfeta amb la iniciativa, tot i que ha lamentat la baixa afluència de públic, que ha xifrat en una seixantena de persones.

Al conjunt de la província de Tarragona, a l’espera encara de disposar de les dades definitives, la recaptació aconseguida és molt similar a la de la passada edició, amb un total de 500.000 quilos.

Una xifra que s’ha pogut repetir gràcies a la col·laboració i implicació de 4.300 voluntaris que han fet possible el desenvolupament de la campanya, així com a totes aquelles persones que hi han aportat el seu granet de sorra, des d’una ampolla d’oli fins a un carro sencer.

Des del Banc dels Aliments, han destacat un major nivell dels productes respecte altres anys. Celebren que han rebut molt més oli, llet, conserves i llegum cuit que en passades edicions, i que s’ha reduït el llegum sec.
Pilar Murua, una de les responsables del Gran Recapte
Pilar Murua, una de les responsables del Gran Recapte
Carme Vives, presidenta de Càritas Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Tres anuncios en las afueras"
14 de desembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Actes solidaris amb La Marató de TV3
Propostes i iniciatives de les entitats locals
Consulta les activitats a altafulla.cat
Presentació dels equips del CE Altafulla
15 de desembre a les 16:00h. a l'Estadi Municipal
Organitza: Centre d'Esports Altafulla
Representació de l'obra "Toc toc"
15 de desembre a les 21:30h. a La Violeta
Entrades a l'Oficina de Turisme, altafulla.cat i Infotactile