Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
04 de desembre del 2017
Tret de sortida al programa de La Marató de TV3 a Altafulla
La conferència ‘La higiene de mans salva vides’, a càrrec de l’infermera Martina González, ha estat l’encarregada d’encetar la nova edició
La conferència ‘La higiene de mans salva vides’ ha donat el tret de sortida al programa d’actes en favor de La Marató de TV3 d’Altafulla. El col·loqui, impulsat per l’Ateneu de Dones, ha tingut lloc aquest divendres al Centre d’Entitats a càrrec de Martina González, infermera-supervisora de prevenció i control d’infecció del Consorci Integral.

Les activitats es reprenen aquest dimarts i dimecres amb els berenars solidaris de l’escola El Roquissar, gentilesa de les famílies del centre. Ambdós dies, se serviran a dos quarts de 5 de la tarda.

Altres actes previstos per la propera setmana són la confecció d’un mural sobre la importància de rentar-se les mans per prevenir infeccions a l’escola La Portalada (setmana de l’11 al 15 de desembre); la venda de coques i pastissos a la llar d’infants Francesc Blanch (14 i 15 de desembre); la venda de crepes al Centre Obert Les Bruixes (14 i 15 de desembre); o la venda de calèndules, berenar amb coca i xocolata, i sorteig i tarda de jocs a l’escola La Portalada (15 de desembre).

També hi ha previstos el tradicional concert de la Jazzorquestra de l’Institut d’Altafulla i el berenar solidari de l’AMPA (16 de desembre); i el Concert de Nadal a càrrec de les diferents agrupacions de l’Escola Municipal de Música (22 de desembre).

Així doncs, les entitats municipals i l’Ajuntament d’Altafulla tornen a sumar-se a la nova edició de la iniciativa solidària. Segons ha avançat als micròfons d’Altafulla Ràdio el regidor de Benestar Social, Micha Preuss, enguany el consistori hi destinarà una subvenció de 1.000 euros.

La Marató de TV3 celebra enguany la seva 26a edició. La gran cita solidària tindrà lloc el diumenge 17 de desembre i estarà dedicada a les malalties infeccioses.

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio tornaran a centrar els seus esforços a sensibilitzar i recaptar fons que permetran impulsar noves eines de prevenció per reduir el risc de tenir una infecció, dissenyar mètodes de diagnòstic més eficients, ràpids i personalitzats i disposar de nous tractaments efectius per combatre els microorganismes que causen aquestes malalties, que són responsables d’una de cada tres morts al món.

Segons alerten els experts, en la propera dècada es convertiran en una greu epidèmia que podria arribar a causar la mort de 10 milions de persones l'any 2050.

En aquesta edició de La Marató, participaran un total de 2.400 voluntaris.

L’any passat, la recaptació final al municipi va ascendir fins els 3.756 euros.
Micha Preuss, regidor de Benestar Social
Social
Et recomanem
Correfoc dels Diables Petits d'Altafulla
14 de juliol a les 20:30h. des del Pont de Mar
Amb la participació dels Diablons de la Dragonina de Constantí
Afterbeach Festival de Rumba d'Altafulla
14 de juliol de 19:00h. a 02:30h. al parc de Voramar
Organitza: Towtobe
Diada Castellera de les Cultures
15 de juliol a les 18:00h. a la plaça del Pou
Amb: X. de Tgn, V. de Valls i C. d'Altafulla
Festa del Carme: processó i havaneres
16 de juliol a les 19:30h. davant del Club Marítim